Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

McDonells matchstraff - skallade motståndare

Publicerad

Karlskrona-kaptenen Kent McDonell har hamnat i nytt blåsväder. Under mötet med Asplöven såg busen rött och skallade motståndaren Vjatjeslav Truchno.

- Jag föll ihop eftersom jag trodde att tänderna slagits ut, säger Truchno till NSD:s hockeyblogg.

- Matchvideon kommer att visa att min version stämmer, kontrar McDonell.

Under kvällen kom sedan rapporter om att domaren bett om ursäkt till McDonell för matchstraffet.

För bara några veckor sedan stängdes Karlskronas Kent McDonell av fyra matcher efter det uppmärksammade bråket med Karlskogas Carl Berglund. Bråkstaken fick dessutom böta 13 000 kronor efter disciplinnämndes dom.

"Alla kan se det"

Men trots avstängningen och bötern har nu McDonell slagit till igen. Den förra AIK-forwarden skallade motståndaren Vjatjeslav Truchno och åkte på matchstraff med tio minuter kvar att spela mot Asplöven.

- Alla kan se det på video. Jag vet inte vad han (McDonell) tänkte, han är kapten och skallade mig efter en tackling, säger Truchno som samtidigt fick en tvåa för diving.

- Jag föll ihop eftersom jag trodde att tänderna slagits ut. Det var helt enkelt ett dåligt agerande av honom.

"Jag är inte orolig"

McDonell får automatiskt en match avstängning efter skallningen, som kan förvandlas till fler beroende på hur disciplinnämnden ser på saken. Men busen själv är inte orolig.

- Han fick två minuter för diving, jag böjde ned mitt huvud för att skydda mig själv, säger Mcdonell till blt.se.

– Jag är inte orolig, matchvideon kommer att visa att min version stämmer, säger han efter jumbon Karlskronas förlust mot Asplöven.

Kent McDonell blev nyligen utsedd till lagkapten i KHK sedan tränaren Janne Karlsson tagit över klubben.

Under natten kom sedan nya rapporter från Blekinge om att domaren Mikael Andersson bett McDonell om ursäkt. Ett besked som som kan resultera i att forwarden slipper en avstängning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag