Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

McDonell stängs av - skallade motståndare

Publicerad

Karlskronas Kent McDonell stängs av två matcher för att ha skallat Asplövens Vjatjeslav Truchno.

Det är andra gången på kort tid som McDonell straffas av disciplinnämnden.

Det var i onsdags kväll som Kent McDonell surnade till på Vjatjeslav Truchno.

- Jag föll ihop eftersom jag trodde att tänderna slagits ut, sa Truchno efteråt till NSD:s hockeyblogg.

McDonell själv ansåg sig vara oskyldig.

- Matchvideon kommer att visa att min version stämmer.

Men i dag kom Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd med sitt beslut, att Kent McDonell stängs av två matcher för skallningen.

Ett återfall

Nämnden skriver:

"Av anmälan framgår att Kent McDonell gjort en skallrörelse som träffat en motspelare på visiret. Av anmälan framgår även att rörelsen utfördes som svar på att motspelaren gjort en hastig överkroppsrörelse. Kent McDonell har lämnat en redogörelse som huvudsakligen överensstämmer med anmälan. Han har dock uppgett att han reflexmässigt böjt fram huvudet och att hans enda avsikt var att skydda sig.
Domaren har i anmälan lämnat en tydlig redogörelse för händelseförloppet och uppgett att Kent McDonell utfört en skallrörelse som träffat motspelaren på visiret. Disciplinnämnden finner därför att det är utrett att Kent McDonell gjort sig skyldig till skallning. Händelsen är av lindrig karaktär och straffvärdet är därför relativt lågt."

Det är andra gången på kort tid som McDonell straffas av disciplinnämnden, vilket innebär att han får en extra match avstängning.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag