Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
 Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Mats Lusth: "Jävla pajasar som dömer"

Publicerad

Malmö Redhawks besegrade Djurgården på straffar.

Men Redhawks tränare Mats Lusth var allt annat än glad på presskonferensen efteråt.

Han riktade sin ilska mot domarteamet.

- Det går ju fan inte att spela med såna jävla pajasar som dömer, sa Lusth.

Det är på hockeybloggen MrMadhawk.se som presskonferensen efter matchen finns att se i efterhand.

På videon går Malmö Redhawks tränare Mats Lusth till hård attack mot domarteamet i matchen mot Djurgården.

"Helt jävla annan nivå"

Enligt Lusth ändrade huvuddomaren Christoffer Karlsson helt niå i den tredje perioden, där Djurgården hämtade upp ett 3-1-underläge.

- Efter 3-1 sa vi att nu är det jävligt stor risk att domaren lägger sig i. Det blev ju så. Vi försökte allt vi kunde att hålla oss undan situationer och bjuda honom på nånting, och vi klarade det i 4-5 minuter. Sen började han ta utvisningar på oss, sa Lusth, och fortsatte:

- Det blev en helt jävla annan nivå på matchen och bedömningarna. Det är både vårt fel, att vi måste våga spela ändå, men domaren ändrar nivån och då är det jävligt svårt att veta vad man får göra. Det går ju fan inte att spela med såna jävla pajasar som dömer.

Kräver förändring

Lusth, som fick se sitt Redhawks ta bonuspoängen tack vare Mattias Perssons avgörande fullträff i straffläggningen, kräver nu en förändring.

- Det här ska vara en professionell liga, både med media, tv och allting. Sen måste för fan förbundet sätta nårga jävla krav på domarna också. Det är många som inte hänger med, de hinner inte med. De har inte den uppfattningen för det går jävligt fort, sa Lusth på presskonferensen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag