Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste hitta energitjuven – utan att peka ut någon”

Leif CarlssonFoto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Femte raka förlusten för Leksand i kväll mot BIK Karlskoga.

Tränaren Leif Carlsson är starkt ifrågasatt både internt och externt, och styrelsens ordförande, Åke Norström inser att någonting måste hända.

- Ska någonting hända, så vill jag prata med styrelsen, och inte med pressen om det, säger han.

Åke såg matchen mot BIK Karlskoga.

Leksand inledde bra. Man tog dessutom ledningen i den andra perioden.

- Jag tycker vi börjar bra. Men vi måste hitta energitjuven. För det ser inte ut som att vi har någon energi när det går emot oss, säger Norström.

Hur agerar styrelsen när det går så här?

- Vi har redan agerat. Vi har tagit in Thomas Johansson, och han har gått igenom det hela. Han har pratat med alla tränare, och alla ledare i alla lag. Han ska ge oss i styrelsen sin syn. Vi måste vi tillbaka energin.

Beror det på något speciellt?

- Jag tror personligen på laget. Vi har ett lag som inte ska falla rakt igenom i en serie. Jag ser att vi måste rätta till saker. 

 

”Måste hitta energitjuven”

Tycker du att Leif Carlsson ska vara kvar?

- Jag uttalar mig inte om sådana saker.

Men du är styrelsens ordförande.

- Jo... Men jag vill prata med styrelsen och det är möjligt att vi kommer fram till en situation där vi måste göra någon form av förändring från nuvarande läge.

Har ni i styrelsen haft uppe på bordet, att göra er av med er tränare?

- Det vill inte jag prata med pressen om. Men vi diskuterar löpande olika scenarion i styrelsen. Vi ville, och fick en bra start. Det har vi fått. Vårt lag samlade mycket poäng, utan att spela på topp, och det är min uppfattning! Men naturligtvis, när vi kommer in i en sådan här svacka, så måste vi hitta energitjuven, utan att peka ut någon. 

”Bra spelare som kommer in”

Upplever du det som att det finns glädje i omklädningsrummet?

- Det gör jag absolut.

Har Leif Carlsson tappat omklädningsrummet?

- Det ska du inte fråga mig om. Det kan inte jag uttala mig om.

Har du förtroende för honom?

- Om man har människor i en position så måste man ge de förtroende. Så länge han är Leksands tränare, så har han mitt förtroende.

Står han i båset nästa match?

- Om han är pigg, frisk och glad, så gör han det.

När ska Thomas Johansson redovisa till er, vad han kommit fram till?

- Det gör en löpande, hela tiden. Det är bra att vi fått in honom. För styrelsens sportsliga kunskaper är inte på den nivån, som när vi hade Per-Ragnar Bergqvist och Johan Hedberg i styrelsen. 

Om han kommer fram till att laget behöver förstärkas, finns det pengar för det?

- Vi har lagt en budget och har en hyfsad kassa. Men vi sa att denna säsong ville vi ha bästa möjliga lag från start, och inte röra för mycket i det under säsongen.

Men om slutsatsen är att det behöver förstärkas?

- Då får vi titta på det. Men vi har bra spelare som kommer in efter jul också. Calle Själin och Mattias Ritola är tillbaka då. Så vi har egentligen förstärkningar, som kan komma in, som redan finns här, säger Åke Norström.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger