Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Märkliga matchen – mardröm och assist

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Matthew Galajda fick en mardrömsstart i Djurgården och släppte in tre mål på Kristianstads 14 första skott på mål. 

Men när matchen var slut hade kanadensaren även noterats för en assist.

– Han gjorde många viktiga räddningar där på slutet när det står och väger och vi är nära att komma ikapp, säger Daniel Brodin till SportExpressen efter matchen.

Kristianstad fick en tidig tvåmålsledning, trots att Djurgården höll i det spelmässiga initiativet. 

Första målet gjorde den egna produkten Dennis Svensson på omställning, efter att ha hittat luckan mellan benskydden på målvaktsdebutanten Matthew Galajda. 

Bara minuter senare sniffade Pontus Netterberg till sig en retur på ett backskott från Rikard Olsén. Den kanadensiske målvakten var screenad och lyckades inte hålla i pucken och därmed hindra en retur. 

Djurgården reducerade genom Wiktor Nilsson men i den andra perioden skulle Kristianstad återta tvåmålsledning – trots flera tillfällen i boxplay emot och ett straffslag.

Malte Sjögren skulle göra kvällens första mål i special teams med en kontring i boxplay. Med en raket hittade 26-åringen nättaket och Galajda hann inte reagera på projektilen.

Tidig reducering gav Djurgården hopp

Det skulle bli nerv i matchen. Djurgården reducerade två minuter in i sista perioden med ett backskott från Kevin Karlsson, på assist från Matthew Galajda.

Även om Matthew Galajda kunde hållas delvis ansvarig för ett par av bortalagets mål, framstod karaktären på matchen otacksam för debutanten.

Kristianstad bjöds på stora ytor och tackade inte nej när möjligheter till att såra Djurgården uppstod. Men i sista perioden stod Galajda emot.

– Han gör bra räddningar åt oss, men jag har inte sett målen. Tredje målet styrs upp på min klubba så han kan inte göra mycket åt det, säger Kevin Karlsson, som gjorde mål för hemmalaget, efter matchen.

Spel med en sjätte utespelare slutade i ett sista baklängesmål för Djurgården genom bortalagets Robin Carlsson och skåningarna lämnade huvudstaden med tre poäng. 

Dif-tränaren Joakim Fagervall ville efter matchen inte kommentera Matthew Galajdas insats. 

– Det tar jag med honom, säger Fagervall. 

Lagkamraterna Daniel Brodin och Kevin Karlsson väljer att ta målvakten i försvar.

– Målen såg jag inte, men han gjorde många viktiga räddningar där på slutet när det står och väger och vi är nära att komma ikapp. Men vi lyckas inte riktigt, säger Daniel Brodin efter matchen.

Tv: Södertäljes nya sportchef: ”Ska lyfta upp det”