Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsdebut för Modos stjärnmålvakt

Foto: C More
Foto: C More

Första matchen i Modotröjan.

Då släppte nye stjärnmålvakten Patrik Bartosak tidigt in fyra mål hemma mot Södertälje.

– Modo kommer inte alls upp i den nivå man förväntar sig, säger experten Mike Helber efter 2-5-matchen.

Tabelltvåan Modo åkte på en oväntad nit hemma mot sjuan Södertälje under onsdagskvällen.

Den tjeckiske målvakten Patrik Bartosak värvades nyligen in till Modo och gjorde debut mellan stolparna. Och han fick en mardrömsstart.

Redan i den fjärde minuten skickade Adam Wilsby in ledningsmålet för gästerna och i mitten av den första perioden utökade Nick Olesen med sitt 23:e mål för säsongen. I inledningen av mittenperioden fick SSK chansen i spel fem mot fyra efter att Modos lagkapten Tobias Enström åkt ut i två minuter för slashing.

Och gästerna förvaltade det numerära överläget på allra bästa sätt när Ludwig Blomstrand satte dit trean. Tio minuter senare höll sig Olesen framme och prickade in sitt andra för kvällen och plötsligt hade Bartosak släppt in fyra mål på drygt 34 minuter.

– Mardrömmen fortsätter, säger kommentatorn Åke Unger i C More.

Mardrömsdebut för Patrik Bartosak

Modo fick in en reducering i powerplay genom Kim Rosdahl i slutet av perioden och Henrik Björklund gjorde 2-4 i inledningen av den sista, men närmare än så kom aldrig topplaget. 

I ett försök att skapa kontakt tog man i slutminuterna ut Bartosak och då kunde Måns Lindbäck fastställa slutresultatet till 5-2 för Södertälje.

Serieledaren Björklöven spelade samtidigt en tuff match nere i Uppsala, men kunde till slut vinna med 3-2 efter att Justin Crandall avgjort i förlängning.

I och med de två poängen går Björklöven upp på drömnoteringen 100 poäng, nio fler än jagande Modo, som har lokalrivalen Timrå flåsandes i nacken.

Timrå vann nämligen sin match, borta mot Karlskrona, med hela 5-1 och är nu sex poäng efter Modo i jakten på en plats i den hockeyallsvenska finalen. Timrås poängkung Jonathan Dahlén visade vägen med två mål och är nu uppe i 63 poäng den här säsongen.