Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Marcus Nilson tränar inte med Djurgården

Djurgårdens nya lönebudget mer än halveras och hamnar under 20 miljoner kronor.

Klubben tänker inte betala Marcus Nilsons elitseriekontrakt och han tränar nu inte med laget.

– Nej. Han har inte varit med på barmarksträningen, säger Djurgårdens avgående ordförande Mats Larsson till HockeyExpressen.se.

Ett till stora delar nytt Djurgården tar sats för att ta sig tillbaka till elitserien efter det chockartade raset i kvalserien.

Degraderingen har fått stora konsekvenser för klubben som vunnit 16 SM-guld i ishockey.

Framför allt ekonomiskt.

– Generellt kan man säga att vi lever i en halverad värld. Vår omsättning sjunker från kanske 100 miljoner till vad vi kan bedöma 50 miljoner, säger ordföranden Mats Larsson.

"Challe" bygger nya laget

Innebär det att spelarbudgeten hamnar runt 20 miljoner?

– Det blir nog under det, säger Larsson.

Charles Berglund jobbar parallellt med tränarjobbet som sportchef och bygger det nya laget.

– Jag tycker att "Challe" har gjort ett fantastiskt jobb och han börjar få till en trupp som ser ganska intressant ut faktiskt. Han har gjort ett bra jobb på kort tid under maj, säger Mats Larsson.

Spelare som Jimmie Ölvestad och Christian Eklund har gått med på att halvera sina löner för att fortsätta i Djurgården.

Frågan är hur det blir med stjärnforwarden Marcus Nilson, vars agent Claes Elefalk menar att han har två år kvar på sitt kontrakt.

– Vi vill hemskt gärna att ett antal spelare ska fortsätta och där var "Mackan" en av dem. Men vi kommer inte att kunna erbjuda nya avtal på samma nivå. Vi är tillbaka till halveringsfrågan. Nya kontrakt vi tecknar kommer att ligga på den nivån, säger Mats Larsson.

"Har ett Djurgårdshjärta"

Han fortsätter:

– Vi pratade med ett antal spelare redan innan kvalserien var slutspelad, då vi visste att om vi förlorar mot Leksand kommer vi åka ur, och gjorde klart vad som är vår uppfattning.

– Sedan har det varit kontakt mellan Marcus och "Challe" som är vår sportchef. Vi får sätta oss med "Mackan" och Claes (Elefalk). Mackan har ett Djurgårdshjärta och det här får vi se till att hantera på ett bra sätt.

Tränar Marcus Nilson med Djurgården nu?

– Nej. Han har inte varit med på barmarksträningen.