Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man blir på något sätt en syndabock”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

KARLSKOGA. Gustaf Thorell var nära att trycka dit en kvittering som hade fixat en av de sjukare vändningarna någonsin i svensk hockey.

Men pucken orkade inte över mållinjen och efter matchen kunde han inte hålla känslorna tillbaka.

– Det är inte bara missen, det är allt man har gjort ihop med den här gruppen och det här laget under hela säsongen, säger en märkbart tagen Thorell.

Alex Hutchings satte 6–1 med mindre än tio minuter kvar av den tredje perioden i match sju av matchserien och Björklöven satt redan och firade på bussen mot Umeå. Men ett uträknat Bik Karlskoga är ett livsfarligt Bik Karlskoga.

– Man sneglar mot klockan, det står 6–1 med en halv period kvar. Då ser det tungt ut, men vad fan ska man göra. Ska man spela av tio minuter eller ska man gå för det? frågar sig Gustaf Thorell.

Bik Karlskoga satsade allt. Stefan Steén åkte fram och tillbaka till utvisningsbåset och upphämtningen kunde börja. Med knappt tre minuter kvar av matchen gnuggade hela Hockeysverige sig kollektivt i ögonen och undrade vad de hade fått se?

Thorell knäckt: ”Många känslor”

Minuterna i Nobelhallen som följde i Nobelhallen går det förmodligen att skriva en kortare avhandling om. Men snabbversionen: Linus Karlsson pangade in 2–6 och 3–6 innan han spelade fram Henrik Björklunds 4–6. Men han var inte klar där utan fullbordade ett hattrick när han satte 5–6. Och det fanns tid kvar.

Och det fanns kvitteringschanser – i plural. Gustaf Thorell hade kanske den bästa. Efter matchen var det en knäckt hemmastjärna som försökte sammanfatta allt som hänt.

– Det är ganska tomt just nu och många känslor. Vi hade något sjukt på gång. Med allt som händer innan i matchen så är det ändå slutet som sitter kvar. Det blir avgörande och man blir på något sätt en syndabock så klart. Så är det. Någon blir hjälte och någon blir syndabock. Nu var det jag som blev det senare… Det känns för jävligt, men nu är säsongen över, suckar Thorell och fortsätter:

– Det är inte bara missen, det är allt man har gjort ihop med den här gruppen och det här laget under hela säsongen. Den push vi har gjort. Allt bara försvinner på ett ögonblick, det blir så känslosamt. Oavsett om jag hade missat eller inte så hade jag känt samma sak. När man har varit så tajta och gjort den här resan – vi ville så mycket mer.

Björklund: ”En pisstart vi får”

Henrik Björklund var en förgrundsfigur under hela matchserien mot Björklöven. Besvikelsen var total efter matchen och mycket av frustrationen vändes inåt, mot det egna laget.

– Hoppet var med oss så länge, det är först nu det börjar smälta in. Vi gör en jäkla insats på slutet, men det är en jävla pisstart vi får. Vi står inte upp speciellt bra i första två perioderna. Det vi gjorde bra förra matchen var att vårda pucken och hjälpa varandra så att de fick lite tid. Nu var vi lite ängsliga och Björklöven får komma gång på gång. Som jag har sagt tidigare, de är bra i medgång. Men när vi har spelat som vi vill spela så har vi varit det klart bättre laget, säger Björklund som också var besviken på domslutet direkt i inledningen av matchen där Justin Crandalls 1–0 till slut godkändes.

– Det är helt jävla solklart att det är en hög klubba och jag förstår ingenting. Vi får fler beslut emot oss och vi får fokus på fel grejer efter det.