Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målvaktsjakten slut – skriver på för Modo

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

MoDo har under den senaste tiden sökt efter en målvakt som kan hjälpa Ö-vikslaget i och med Tex Williamssons osäkra status.

Enligt SportExpressen har klubben nu lyckats landa ett namn. 

Det rör sig om finländaren Henrik Tikkanen, som skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

MoDo har sedan säsongen startade varit ute och scannat marknaden efter en ny burväktare eftersom att den tilltänkte förstemålvakten Tex Williamsson dragits med både skadebekymmer och sviterna efter en tuff släng av covid-19. 

När MoDo besegrade Västervik i hemmapremiären i onsdags bekräftade sportchefen Henrik Gradin att klubben ville addera något till deras befintliga målvaktsstall.

– Tex är dag för dag, känns det som, men vi vet inte riktigt hur det är. Han hade en jobbig covid-19 för ett tag sedan och vi vet inte hur mycket det påverkar honom, sa han.

Letar du en ny målvakt?

– Ja, det gör vi.

Värvar storväxt finländare

Tre dagar senare har MoDo nu identifierat och säkrat ett namn klubben tror på. Det rör sig om Henrik Tikkanen, 21. 

Enligt SportExpressens uppgifter har parterna nått en överenskommelse som sträcker sig över denna säsong. Den storväxte målvakten, Tikkanen mäter 203 cm, har under denna säsong tillhört Kalpa i den finska högstaligan där han spelat två matcher. 

Förra året draftades han av New York Islanders i sjunderundan.

SportExpressen har försökt nå MoDos sportchef Henrik Gradin utan framgång.