Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar direkt – efter misstänkt läggmatch

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Björklövens målvakt Connor Ingram släppte in fem mål mot Mora under tisdagskvällen, och klubben skakas av misstankar om en läggmatch.

Inför tredje perioden blev han utbytt.

Nu lämnar han klubben.

– Jag återkommer med information i frågan, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Sanny Lindström om matchfixning i hockey: ”Jag är skitorolig”Den 23-årige målvakten värvades till Björklöven i samband med att Kevin Poulin skadades. Han signades på lån för hela säsongen, men hela tiden med reservationen om att Nashville skulle kalla tillbaka honom.

Enligt källor till SportExpressen var kvällens den sista.

Under tisdagen kommer det bli officiellt att han lämnar klubben.

– Vi kommer inom kort att meddela vad som händer med Ingram, säger Per Kenttä.

Min raka fråga är om han lämnar i morgon?

– Jag återkommer med information.

Har Nashville kallat tillbaka honom?

– Som jag sa, jag återkommer i frågan.

Under tisdagen rapporterade P4 att Ingram fått sparken från Björklöven och hänvisade till ett sms där Per Kenttä skulle ha bekräftat detta. Kenttä dementerar dock uppgifterna när SportExpressen når honom.

– Jag har varken ringt eller sms:at P4. På riktigt? Jag dementerar allt att han är sparkad. Han är inte sparkad, säger Kenttä.

Senare under tisdagen bekräftade Per Kenttä att Connor Ingram lämnar Björklöven. I en intervju med Björklöven Play berättar han att beslutet togs redan i förra veckan.

Förbundet utreder Björklöven - Mora

Flera spelbolag stoppade spel på Björklöven-Mora när oddsen förändrades oväntat under matchen, där Björklöven gick från en 3-0-ledning till att förlora med hela 4-8. 

Svenska Spel har bekräftat att de utreder spelen på matchen på grund av ”misstankar om den sportsliga integriteten”. Det svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom berättade i natt för TV4 att förbundet startat en egen utredning. 

– Vi måste vara noggranna och samla in all möjlig fakta. Vi kommer följa detta noga, sa förbundets ordförande Anders Larsson till SportExpressen

Björklövens sportchef Per Kenttä välkomnade en utredning och berättade att han tagit upp misstankarna mot matchen med lagets spelare. 

Sanny Lindström om matchfixning i hockey: ”Jag är skitorolig”