Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mäktiga hyllningen till Tobias Forsberg

Leksandsfansens tifo. Foto: C MORE
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Tobias Forsberg kommer inte att spela hockey mer den här säsongen.

Inför matchen mot Södertälje bjöd hemmapubliken på ett mäktigt tifo där Forsberg hyllades stort.

"Vad som än sker längs livets allé står vi bakom dig - en vitblå armé".

Det var i mellandagarna som olyckan var framme.

Vid en olycklig situation brakade Tobias Forsberg in i sargen och blev liggande orörlig.

Efter det har stjärnans hälsostatus varit oklar, och utöver ett par uppdateringar från Leksands IF och Forsbergs agent Michael Reander så har det varit tyst kring 30-åringen. 

Den 8 januari kom det senaste beskedet från Reander:

– Då skadan som tidigare nämnts är allvarlig så kommer den närmaste framtiden handla om rehab och återhämtning. Det är fortfarande för tidigt att bedöma omfattningen av skadan. Som tidigare nämnts så får Tobias den bästa stöttning han kan få av sina närmaste och personalen på Akademiska sjukhuset för sin väg tillbaka. Tobias kommer inte att spela något mer under denna säsong, sa han då.

Hyllades inför nedsläpp

Stödet till Tobias Forsberg runtom i hockeysverige har dock varit monumentalt.

I flera arenor har supportrar med banderoller och flaggor visat sitt stöd till Leksandsforwarden, och inför nedsläpp mot Södertälje i dag så bjöd hemmapubliken i Tegera arena på ett mäktigt tifo.

"Vad som än sker längs livets allé står vi bakom dig - en vitblå armé." stod att läsa på två banderoller klacken vecklade ut, och dessutom vecklades en gigantisk figur som föreställde Tobias Forsberg ut över hemmastå.

– Fantastiskt tifo som Leksandssupportrarna visar upp här, säger C Mores kommentator Stefan Klemetz.

"Vi är det bättre laget"

Matchen då? Den vann Leksand med 4-3 efter att Daniel Gunnarsson avgjort i mitten av den tredje akten. Efteråt var lagkapten Martin Karlsson lyrisk, och så här summerade han matchen:

– Jag tycker vi är det bättre laget stora delar av matchen och är värda den här segern. Vi kämpar och sliter, och offrar oss för varandra, säger han i C More.

Det här var Leksands åttonde seger sedan Roger Melin tog över jobbet från Leif Carlsson, och tack vare segern hoppar Leksand upp till femte plats i tabellen.

Martin Karlsson om vad Leksand förändrat sedan Melins entré i laget:

– Vi har spelat med mer fart och hjälper varandra på ett bättre sätt. I egen zon har vi förbättrat oss sedan Roger kom in. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!