Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lundin stor hjälte i Timrås vändning

Foto: C More
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Inför den fjärde semifinalen hade Timrå IK en 2-1 matchledning mot Västervik IK. Timrå avgjorde på övertid genom Albin Lundin hämtade upp ett 0-2 underläge med ett hattrick. 

– Albin är ju fantastiskt bra och det är ju just de här killarna som gör skillnad ofta i sådana här matcher, sa Timrås tränare Fredrik Andersson till C More. 

Timrå IK gick in i slutspelet med en vinst i grundserien och slutspelen började med samma vinnaranda. I de första två semifinalerna bjöd Timrå IK på två vinster när de välkomnade Västervik IK på hemmaplan. Därefter hämtade småländska Västervik IK hem en vinst när matcherna återvände till deras hemmaarena. 

Med 2-1 i matcher hade Timrå ett gyllene läge att med en vinst under fredagen ha läge att avgöra semifinalomgången redan i den femte omgången. Västervik började dock matchen starkt och gick in i den andra perioden med en 2-0 ledning efter mål av Viktor Öhman och Kellen Jones. 

Under andra perioden satte Timrås Albin Lundin in en tredje växel och sköt Timrå till kvittering. 

Matchen avgjordes sedan på övertid när Timrå avgjorde genom ett tredje mål av Lundin som därmed gjorde hattrick. 

– Västervik faller med flaggan i topp. De gör väldigt många saker riktigt riktigt bra, sa kommentatorn Harald Lückner iC More efter matchen. 

Hyllar förstakedjan efter avgörande tekning

Albin Lundins hattrick gjorde honom till en solklar matchhjälte, men han passade på att hylla sina lagkamrater Jonathan Dahlén och Jens Lööke i förstakedjan efter matchen. 

– Vi trivs utanför isen jäkligt bra och jag tycker det speglar av på isen också. Så jäkla kul att spela med de där två. sa Lundin till C More. 

Timrås tränare Fredrik Andersson var väldigt nöjd efter matchen, inte minst med nuvarande 3-1 läget i stället för 2-2 inför söndagens semifinalomgång. 

– Fantastiskt skönt, det är en otrolig skillnad, sa han till C More.

Även Andersson passar på att hylla Lundins hattrick, och hans kompanjoner i förstakedjan som avgjorde i matchens sista tekning. 

– Albin är ju fantastiskt bra och det är ju just de här killarna som gör skillnad ofta i sådana här matcher. 

Den femte semifinalen spelas söndagen 11 april.