Lugnande besked om SSK-stjärnans skada

Publicerad

Södertäljes NHL-forward Carl Hagelin utgick axelskadad i 4-2-segern mot Västerås.

Han tror inte att det ska stoppa honom från debut i Tre Kronor nästa vecka.

– Vi ska höras på fredag, säger förbundskapten Pär Mårts till SportExpressen.se.

Den lockoutade New York Rangers-forwarden Carl Hagelin, 24, har gjort stor succé hemma i Södertälje SK. Han och Philadelphias Matt Read har fått laget att klättra från jumboplatsen till att närma sig toppen i hockeyallsvenskan.

Hagelin har på sistone fått ett par smällar på ena axeln och mot Västerås på tisdagskvällen tvingades han att bryta matchen i den tredje perioden.

– Jag har inte tränat i dag, men det är en ren säkerhetsåtgärd. Nu gäller det att träna upp styrkan i axeln, säger Hagelin till Radiosporten.

Carl Hagelin har gjort elva poäng varav fem mål på åtta matcher för SSK och är uttagen i Tre Kronor för spel i Karjalaturneringen nästa vecka.

Det låter som att Hagelin har bestämt sig för att vara med där. Punkt slut.

– Det är min debut i seniorlandslaget och det kommer många bra spelare till turneringen, säger Hagelin.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag