Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lövens succéstart - upp i serieledning

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Löven faller på hösten - men Björklöven går upp i topp. 

Efter derbysegern mot rivalen Modo Hockey här Björklöven nu i serieledning.

Det efter att succényförvärvet Fredric Andersson gjort mål för femte matchen i rad.

– Det är jäkligt skönt att man fått en bra start här, säger han i C More.

Björklöven och Hockeyallsvenskan 16/17 är något som fortfarande väcker obehag bland  lagets supportrar. Med mindre än en minut kvar av ångestmötet med Västerås IK, i den absolut sista omgången, kunde laget göra målet som betydde att kontraktet var säkrat.

Men tiden fram tills det målet var krampaktigt och ångestladdat för Umeå-laget, efter en säsong som nog de flesta vill glömma.

Därför är inledningen på årets säsong nog extra skön Björklöven och dess supportrar, för efter premiärförlusten borta mot BIK Karlskoga har laget radat upp fyra raka segrar.

Upp i serieledning

Kvällens derbyseger mot Modo Hockey var den fjärde raka, och tack vare den gick laget upp i serieledning på lika många poäng som AIK men med bättre målskillnad.

Och fem omgångar in på serien är laget det målgladaste i hela serien.

Stor anledning till det är nyförvärvet och nya lagkaptenen Fredric Andersson som gjort mål i fem raka matcher och som i kväll sköt det avgörande målet halvvägs in i tredje perioden.

– Jäkligt skönt. Det är en bra hockeymatch, säger han i C More och fortsätter om hur han utvecklats till att bli en vass målskytt:

– Det har blivit så när man fått i sig norrländska luften så har det hänt något. Jag tyckte det kom redan förra året att jag utvecklades lite offensivt i Västervik. Nu försöker jag fortsätta på den här linjen så det är jäkligt skönt att man fått en bra start här.