Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MoDos lösning på målvaktskrisen

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Lagets förstemålvakt lider av sviterna efter corona, Isak Wallins arbetsbörda har blivit större än förväntat och i senaste matchen vaktade en junior MoDos kasse.

Därför väljer ledningen nu att agera.

Enligt SportExpressens uppgifter kommer Linköpings tredjemålvakt Niklas Lundström lånas in till seriepremiär.

– Jag kommenterar aldrig namn, men jag kan bekräfta att vi söker en korttidslösning på målvaktssidan, säger sportchefen Henrik Gradin.

Expressens podcast Hockeypuls, avsnitt 120, Victor Hedman:

Med tre veckor kvar till den allsvenska seriepremiären väljer MoDo att förstärka sitt målvaktsstall. Åtminstone temporärt.

Den tilltänkte förstemålvakten Tex Williamsson drabbades hårt av covid-19, har gått ned sju kilo och lider fortfarande av komplikationer efter sjukdomen.

Det har medfört en större arbetsbelastning på Isak Wallin, som spelat två försäsongsmatcher och släppt in hiskeliga 12 mål. MoDos ursprungliga tanke var att Wallin skulle få träna upp sig efter en strulig vinter, men i stället har han kastats in i hetluften tidigare än väntat.

I mötet med Timrå för två dagar sedan fick därför juniormålvakten Marcus Nygren chansen och vid båsdörren stod 18 år gamla Oscar Darnell.

Inte en optimal situation för ett MoDo som laddar om efter en tuff fjolårssäsong.

Ansluter till laget nästa vecka

Klubben har därför varit på målvaktsjakt senaste tiden och enligt uppgifter till SportExpressen har MoDo nu kommit överens med en SHL-målvakt. Det handlar om Niklas Lundström, som har kontrakt med Linköping, men som inte är en del av östgötarnas planer då Marcus Högberg och David Rautio utgör deras målvaktspar. Fram till den allsvenska premiären kommer Lundström förstärka MoDo i både träning och matchspel, och SportExpressen erfar att det kan bli ett längre samarbete om parterna trivs ihop.

MoDos sportchef Henrik Gradin är fåordig när han bemöts med uppgifterna.

– Det enda jag kommer säga är att vi söker efter en kortare målvaktslösning i det här läget.

MoDo väntas presentera Niklas Lundström inom kort och 28-åringen ansluter till laget nästa vecka.