Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löftet: ”Vi kör på tills vi är uppe”

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

TIMRÅ/STOCKHOLM. Jubel för hemmalaget.

Men för Björklöven innebar finalen till hockeyallsvenskan fyra raka förluster efter den inledande segern.

– Det är tomt. Man hajar inte riktigt att det är slut, säger lagkaptenen Fredric Andersson.

– Det är klart att det gör väldigt ont, säger den avstängde Daniel Rahimi.

Björklöven vann den första finalmatchen mot Timrå med 6-3 på bortaplan men därefter tog det stopp. 

Match två till fem slutade totalt 24-5 till Timrå och laget fick fira återkomsten till SHL efter 5-0 under onsdagskvällen.

Björklövens lagkapten Fredric Andersson tycker att Timrå var värdiga vinnare av den hockeyallsvenska finalen.

– Vi måste erkänna att Timrå var bättre. De lirar bättre. De hade lite mer kräm i benen. Det är bara att kolla på resultatet, det är bara att gratulera, säger Andersson.

Fredric Andersson efter förlusten

Fredric Andersson är ledsen över att han kommer förlora flera av sina lagkamrater, och kanske aldrig mer träffa dem.

– Det är tomt. Man hajar inte riktigt att det är slut. Man hajar inte riktigt att jag inte kommer spela med vissa av grabbarna igen. Det kommer inte vara den här gruppen. Det är alltid sorgligt när det tar slut, speciellt när man förlorar sista matchen för säsongen. Det är tungt, säger han.

Andersson är dock redo att satsa på revansch med Björklöven nästa säsong. ”Vi kör på tills vi är uppe”, säger han.

– Att vi inte gick upp är en besvikelse. Det var förväntningen vi hade på oss och det är det våra fans vill att vi ska göra. Det är otroligt ledsamt att vi inte kan ge dem det.

Rahimi: ”Det gör ont”

En av de andra nyckelspelarna, Daniel Rahimi, lider också med sitt lag. Han blev avstängd efter en ful tackling i den andra finalmatchen och spelade inte mer efter det.

– Det är klart det är jättetungt men vi har tagit oss igenom mycket den här säsongen, kämpat och slitit. Vi når till finalen och det räcker inte hela vägen, vi möter ett bättre lag helt enkelt, säger Rahimi.

Han fortsätter:

– Det är klart att det gör väldigt ont men Björklöven kommer finnas i morgon också och vi kommer göra allt för att ta nästa chans som ges.