Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån
 Foto: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Leksands talanger njuter åt nya filosofin

Publicerad

Klubben tänkte om – och nu toppar de hockeyallsvenskan.

Leksands talanger njuter.

– Jag är glad att jag fick chansen istället för någon gammal tjeck, säger Filip Forsberg till Viasat Hockey.

– Det har varit riktigt många risiga utlänningar i den här klubben, säger Jacob de la Rose.

2006 åkte Lekand ur elitserien.

Sen dess har den anrika klubben kämpat febrilt för att ta sig tillbaka, med flera olika satsningar – utan att lyckas.

Nu ser det dock ljust ut för Tommy Salos gäng.

Inför kvällens match mot Troja/Ljungby toppar de hockeyallsvenskan, fyra poäng före tvåan Karlskoga.

"Risiga utlänningar"

Bakom succén finns en medveten satsning på unga talanger från de egna leden.

– Det är ett helt annat tänk från föreningen nu, lite mer långsiktigt, säger 18-åringen Filip Forsberg, som själv spås en lysande framtid.

– Förut var det mycket tjecker och slovaker och sådant som kom in och inte levererade helt enkelt. Jag är glad att jag fick chansen i stället för någon gammal tjeck i alla fall. Det är skönt.

Underbarnet Jacob de la Rose, 17, håller med.

– Det har varit många risiga utlänningar i den här klubben. Men vi som är här nu gör det riktigt bra och ska visa att i år är vårt år, säger de la Rose i Viasat Hockeys reportage, som sänds i morgon kväll direkt efter mötet mellan Oskarshamn och Djurgården.

Tror att de tar steget upp

Filip Forsberg tror att Leksand kommer att ta steget upp den här säsongen.

– Vi var så nära ifjol, fick behålla i stort sett allting och har bara lagt till två klasspelare i Pär (Edblom) och Kevin (Kapstad), säger Forsberg.

– Så det finns ingenting som talar emot oss förutom motståndarna. Och det är dem vi ska besegra. Det har vi goda möjligheter att göra med det laget vi har.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag