Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksands sjunde raka – kross mot Almtuna

Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ULF PALM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksand glöder.

Seger med 5-1 hemma mot Almtuna och nu är laget uppe i sju raka segrar.

Inför matchen hyllades klubbikonen Niklas Eriksson då hans tröja hissades upp i taket.

– Det känns overkligt för mig, säger han.

Det fanns en period då Leksand krisade och noterades för nio raka förluster i hockeyallsvenskan.

Det är glömt nu.

Den senaste tiden har det forna krislaget klättrat i tabellen och under fredagskvällen tog man hem sin sjunde raka seger. Och det var aldrig något snack mot Almtuna hemma i Tegera arena.

Den första perioden blev förvisso mållös, men i den andra kom rycket.

Linus Persson, Martin Karlsson och Oskar Lang såg till att hemmalaget kunde gå till den sista periodpausen i ledning 3-0. I slutet av perioden åkte gästernas Lucas Sandström på två minuter för hooking, och det såg Martin Karlsson till att utnyttja i inledningen av den tredje.


FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger 


Leksand hyllades efter 5-1-krossen

Efter 43 sekunders spel skickade Karlsson in sitt andra mål för kvällen och 4-0 var ett faktum.

En minut senare prickade David Rundqvist in 5-0 i krysset  efter en bjudning från Almtuna och matchen var definitivt över.

Matchen slutade med en övertygande 5-1-seger efter ett sent tröstmål från gästernas  Alexander Lunsjö. Efteråt hyllades den nya tabellfyran Leksand stort av drygt 5 000 hemmasupportrar.

Ikonens tröja hissades i taket

Inför matchen låg dock fokus på en speciell person. Innan nedsläpp hyllade Leksand den förre spelaren Niklas Eriksson, som spelade 17 säsonger i den vitblå tröjan.

Hans 721 matcher är klubbrekord.

Och nu hänger hans tröja med nummer 16 i taket.

Eriksson var märkbart tagen under ceremonin.

– Att jag nu får möjligheten att sälla mig till de andra i taket känns overkligt för mig, säger han.

Flera Leksandsikoner fanns på plats under ceremoin, bland annat Christer Abris och Tomas Jonsson, vars tröjor också hänger i taket i Tegera arena.

– Äntligen ska vi hissa en riktig legendar upp med de andra. För mig personifierar du mycket av det som Leksand står för, säger den förre Leksandsspelaren och tränaren Markus Åkerblom i sin hälsning på jumbotronen.

Under tre år var Eriksson tränare i gästande Almtuna och den förre storspelaren uppvaktades också av Uppsalaklubben, då backen Per Svensson räckte över en blomsterbukett.