Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leksands kris allt värre – sjätte raka förlusten

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Leksands kris blir allt djupare.

Laget förlorade med 0-3 borta mot bottenlaget Västervik och är nu uppe i sex raka förluster.

– Vi är för tama, säger tränaren Leif Carlsson till C More.

Efter en mållös förstaperiod i Småland kunde bottenlaget Västervik ta ledningen i den andra.

Darren Nowick spelade fram Kellen Jones, som satte 1-0 för hemmalaget – kanadensarens nionde hockeyallsvenska mål för säsongen. Gästerna tryckte på för en kvittering, men hemmamålvakten Emil Kruse storspelade i målet och räddade samtliga skott under onsdagskvällen.

Matchen slutade 3-0 till Västervik efter två sena mål och för Leksand blir krisen allt djupare. Laget är nu uppe i sex raka förluster.

– Om man ska vinna hockeymatcher måste man göra mål. Men vi var för bleka anfallsmässigt. Vi visste att vi mötte ett lag som skulle försvara och blocka mycket, säger tränaren Leif Carlsson till C More.

– Vi skulle dra isär dem och försöka. Vi hade lägen att skjuta  men de blockerade skotten. Vi måste bli mycket bättre och vara mer konsekventa, för i dag var vi för tama.

 

FÅ BÄST KOLL! Följ Leksand – direkt i Messenger 

 

Experten om Leksands tränare: ”Ytterst tveksamt”

Redan innan matchen i Västervik höjdes frågetecken för Leif Carlssons vara eller icke vara i Leksand. Så sent som i måndags gick Thomas Johansson, general manager i klubben, ut och försvarade tränaren.

– Det går inte att hitta en quick fix på det här. Vi kommer inte göra någon förändring på tränarsidan, inte alls. Det finns inte i mitt tankesätt att flytta på tränare och ta in något nytt namn nu. Vi kommer köra på med det vi har, sa Johansson till Hockeypuls. 

Något som förvånade C More-experten Mike Helber.

– Det är ytterst tveksamt att han (Leif Carlsson) ska vara kvar. Jag är faktiskt lite förvånad över att Thomas Johansson så tidigt går ut med att han ska ha tränaren kvar, han var väldigt tydlig med det, sa Helber i sändningen.

– Jag tror att... en eller två förluster till så är det en risk att de måste ändra på tränarsidan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!