Leksand missade att gå upp till SHL. Mora vann direktkvalet mot dalarivalen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅNLeksand missade att gå upp till SHL. Mora vann direktkvalet mot dalarivalen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leksand missade att gå upp till SHL. Mora vann direktkvalet mot dalarivalen. Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leif Carlsson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNLeif Carlsson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Leif Carlsson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Leksands besked om Leif Carlsson

Publicerad

Uppgifter gjorde gällande att Leif Carlsson sagt upp sig från tränarjobbet i Leksand.

Nu kommer klubben med motsatt besked.

– Vi har två tränare och det är vi nöjda med, säger Per-Ragnar Bergkvist, sportsligt ansvarig i styrelsen, till Hockeypuls. 

Det var förra veckan som Hockeypuls presenterade uppgifter som gjorde gällande att Leksands huvudtränare Leif Carlsson sagt upp sig. Tränaren har en klausul i kontraktet som säger att han kan bryta det innan det 30 april, trots att avtalet sträcker sig över ytterligare ett år. 

Det var den klausulen som Hockeypuls menade att Carlsson utnyttjat, efter att Leksand förlorat SHL-kvalet mot Mora, och blir kvar i Hockeyallsvenskan.

Carlsson förnekade dock att han lämnar klubben.

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt, sa han då.

Besked om Leif Carlsson i Leksand

Nu ger Per-Ragnar Bergkvist, sportsligt ansvarig i Leksands styrelse, besked om Carlssons framtid. På frågan om Carlsson blir kvar i klubben svarar han:

– Absolut. Oh, ja.

– Vi har ett år till med Jens (Nielsen) och Leif (Carlsson). Vi är lugna. Vi har två tränare och det är vi nöjda med, säger han till Hockeypuls.

Leif Carlsson har under säsongen haft rollen både som tränare och sportchef, men nu menar Per-Ragnar Bergkvist att han endast vill ha en roll framöver.

”Har kontrakt som tränare”

Det verkar dock inte vara helt bestämt vilken roll den nuvarande huvudtränaren kommer att ha framöver.

– Leif har kontrakt som tränare och det är så vi ser det. Det är kontraktet som gäller, säger Bergkvist till Hockeypuls.

Under onsdagen uppgav TV2 att Fredrik Söderström, tidigare tränare i Oskarshamn och nybliven norsk mästare med Storhamar, var aktuell för rollen som ny Leksandstränare.

– Jag tänker inte kommentera någonting om framtiden, sa Söderström då.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag