Leksand värvar J18-VM-spelare

Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Leksand värvar inför den hockeyallsvenska säsongen.

Det är backen Calle Själin, 17, som nu skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Calle gjorde ett riktigt bra intryck under vårens J18-VM, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd.

Leksand åkte ur SHL i kval mot Mora tidigare i våras.

Nu rustar man för att ta sig tillbaka till högsta serien igen. Det kanske viktigaste beskedet för LIF-fansen var att stjärnan Mattias Ritola valde att stanna trots degraderingen.

Utlånad till Timrå

Nu värvar man Calle Själin, en 17-årig back som närmast kommer från Östersunds IK, som även är hans moderklubb.

Själin spelade i Östersunds J18-lag redan som 15-åring. Nästa säsong fick ställas in helt på grund av en spricka i ett ben i knäet. Efter skadefrånvaron har han spelat i division 1, och även i J20 Super-Elit för Timrå under en utlåningsperiod.

– Jag har bollat en del del tankar inför valet av klubb med min bror som spelat i Leksands IF tidigare och han hade bara positivt att säga om föreningen. Förra säsongen såg jag från början som ett "komma igång-år" efter min skada, men det gick bättre och bättre och att få avsluta säsongen med att spela J18-VM var väldigt kul och en stor erfarenhet för mig, säger Calle Själin i ett pressmeddelande.

Spelade J18-VM

Backen spelade även för Sverige i J18-VM i Slovakien.

– Calle är en utvecklingsbar tvåvägsback som klarar både det offensiva och det defensiva spelet bra. Calles styrka ligger i att han spelar ett enkelt spel med snabba beslut och god teknik. Calle gjorde ett riktigt bra intryck under vårens J18-VM och vi är glada att han väljer att komma till Leksand i konkurrens med flera SHL-klubbar, säger Mikael Karlberg i Leksands sportråd.