Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN
 Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Leksand vann mot Taif - klart för SHL-kval

Publicerad

LEKSAND/STOCKHOLM. Leksands succé fortsätter.

4-2-segern mot Tingsryd innebär att de är klara för SHL-kval mot Modo.

Och Janos Hari menar att pressen ligger på Ö-vikslaget.

– Det skulle vara mer pinsamt för dem att åka ut, när vi har legat sist och allt, säger han.

Leksands säsonginledning var ett totalfiasko. Men nu är de endast fyra vinster från att studsa tillbaka till SHL direkt.

En lyckad kvalserie avslutades med krossen av lokalrivalen Mora som ledde till matchserien mot Tingsryd.

Där fortsatte Leksand rida på framgångsvågen. De vann det första mötet i Småland med 3-2 och när det vankades hemmamatch så såg de ut att gå på knock direkt.

Efter 3.25 stod det 2-0 till Leksand och Tingsryd tog en snabb timeout. Matchen blev dock inte så enkel för Leksand.

Karlsson gjorde förlösande målet

Tingsryd reducerade kort innan den nionde spelminuten och höll sedan ganska jämna steg med Leksand genom den andra perioden.

Men i öppningen av den tredje perioden så kom ett förlösande mål för Leksand. Martin Karlsson kunde - framspelad av Johan Olofsson - sätta 4-2 och sen orkade inte Tingsryd svara.

Leksand försvarade sig väl när Tingsryd försökte forcera in en reduceringspuck och tog hem segern.

"Ett par gubbar behöver steppa upp"

Nu väntar Modo i SHL-kvalet. En speciell match för Janos Hari som tillhörde klubben fram till den här säsongen.

Den här matchserien lär bli än mer speciell då han nyligen sågade Modofansen i Allehanda.

– Man får se vad man får för mottagande efter den senaste veckan, men det blir kul. Vi har ju legat sist och nått ända hit. Vi är stolta över det vi har gjort - men vi är inte mätta, säger han.

Hari menar att Leksand har en god chans, men lägger över favoritskapet på Modo.

– De är skyhöga favoriter, men de har några gubbar som behöver steppa upp. Det kommer att blir tufft, men vi ska bara gå in och köra.

Och Hari menar att Modo bör vara nervösa.

– Det är Modo som ska hålla hårt i klubborna. Det skulle vara mer pinsamt för dem att åka ut, när vi har legat sist och allt. För vem ska kritisera oss om vi inte klarar det? Ingen antagligen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag