Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksand slog Mora – hoppet om SHL lever

Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Ulf Palm/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Hoppet lever för Leksand.

Hemmalaget hade kniven mot strupen i den femte kvalmatchen mot Mora.

– Vem vill inte bli hjälte en sådan här kväll, säger målskytten Jon Knuts.

På förhand pratades det om Leksands sista match i direktkvalet mot sin dalarival Mora IK. Men Leksand gav inte upp och håller liv i matchserien efter seger i Tegera arena.

Hemmalaget tog ledningen via Jon Knuts som klippte till från vänster tekningscirkel bakom en skymd Christian Engstrands. Leksand spelade med ett helt annat självförtroende än i tidigare möten och bjöd på positiv anfallshockey.

Eric Castonguay serverades en drömpassning av William Wikman och kunde med ett direktskott utöka ledningen. Profilen Mattias Ritola fyllde på och det kändes avgjort.

Mora tog timeout och samlade sig och kunde komma tillbaka. Matt Bailey styrde in Viktor Amnérs skott från blålinje.

Tog ut målvakten med tio minuter kvar

Men det skulle vara Leksands dag. Direkt efter en tekning så small Jon Knuts in hemmalagets fjärde mål.

Mora försökte ända in i slutet och plockade målvakten med tio minuters kvar att spela. och kunde reducera återigen via Pierre Engvall. Men Leksand höll undan och vann den så viktiga matchen med 4-2.

Stor matchhjälte på årsdagen

Stor matchhjälte blev Jon Knuts, på dagen ett år efter att han satte dit den avgörande pucken i bragdvändningen mot Modo.

– Vem vill inte bli hjälte en sådan här kväll. Vi har inte klickat innan, men i dag stämplade alla in och ville delta. Spelar vi så här så kommer vi att vinna hela matchserien, säger Jon Knuts till C More.

Efter matchen var Moras tränare ödmjuk inför motståndet.

– De gjorde ett bra jobb och satte bra press. Det är inte en lätt arena att komma till.  Skulle vi få ett tredje mål hade vi haft chansen, men jag är osäker på om vi hade förtjänat det, säger Jeremy Colliton till C More.

Texten uppdateras.