Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Leksand serieledare – tog fjärde raka segern

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Vilken nyårsraket, Leksand!

LIF är ny serieledare i hockeyallsvenskan efter 5-2 segern mot Pantern. Leksands fjärde raka seger. 

– Det var jätteskönt, säger Mattias Ritola. 

Samtidigt föll toppkonkurrenten Timrå borta mot Södertälje. 

Leksand fortsätter att plocka poäng i toppen av den näst högsta serien. I toppmötet med Pantern dröjde det bara fyra minuten innan Filip Johansson spräckte nollan. 

Visserligen kvitterade Martin Janohis efter en knapp kvarts spel, men Leksand skulle inte släppa initiativet. I andra perioden gjorde först Anton Karlsson 2-1 och Alex Friesen 3-1 till gästerna innan Olle Liss reducerade med 2,30 kvar av andra perioden. Men närmre än så kom inte Pantern formstarka Leksand.  

Leksand ny serieledare

I den avslutande perioden ökade Mattias Ritola på till 4-2 innan Matt Carey fastställde slutresultatet till 5-2 i öppen kasse. Kanadensaren har nu gjort mål i tre raka matcher. 

– Pantern är ett lag lag som är aggressiva och alltid intensiva hemma. Det var skönt att vinna. Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre, säger Mattias Ritola till C More. 

I och med segern är Leksands IF ny serieledare i hockeyallsvenskan. Leksand toppar på 60 poäng, tre före andraplacerade Timrå som i sin tur förlorade med 4-1 borta mot Södertälje på onsdagskvällen. 

Det är första gången den här säsongen som Leksand toppar serien efter att en omgång är färdigspelad.

– Det känns jättebra. Vi måste vänja oss vid att hantera en sådan här situation. Ska vi nå målet som föreningen har satt måste vi vänja oss vid det och klara att hantera favoritskapet, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!