Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Leksand serieledare – tog fjärde raka segern

Publicerad

Vilken nyårsraket, Leksand!

LIF är ny serieledare i hockeyallsvenskan efter 5-2 segern mot Pantern. Leksands fjärde raka seger. 

– Det var jätteskönt, säger Mattias Ritola. 

Samtidigt föll toppkonkurrenten Timrå borta mot Södertälje. 

Leksand fortsätter att plocka poäng i toppen av den näst högsta serien. I toppmötet med Pantern dröjde det bara fyra minuten innan Filip Johansson spräckte nollan. 

Visserligen kvitterade Martin Janohis efter en knapp kvarts spel, men Leksand skulle inte släppa initiativet. I andra perioden gjorde först Anton Karlsson 2-1 och Alex Friesen 3-1 till gästerna innan Olle Liss reducerade med 2,30 kvar av andra perioden. Men närmre än så kom inte Pantern formstarka Leksand.  

Leksand ny serieledare

I den avslutande perioden ökade Mattias Ritola på till 4-2 innan Matt Carey fastställde slutresultatet till 5-2 i öppen kasse. Kanadensaren har nu gjort mål i tre raka matcher. 

– Pantern är ett lag lag som är aggressiva och alltid intensiva hemma. Det var skönt att vinna. Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre, säger Mattias Ritola till C More. 

I och med segern är Leksands IF ny serieledare i hockeyallsvenskan. Leksand toppar på 60 poäng, tre före andraplacerade Timrå som i sin tur förlorade med 4-1 borta mot Södertälje på onsdagskvällen. 

Det är första gången den här säsongen som Leksand toppar serien efter att en omgång är färdigspelad.

– Det känns jättebra. Vi måste vänja oss vid att hantera en sådan här situation. Ska vi nå målet som föreningen har satt måste vi vänja oss vid det och klara att hantera favoritskapet, säger Leksands tränare Leif Carlsson till C More. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag