Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Leksands kross i nye tränarens första match

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Ny tränare, nya möjligheter. 

Leksand krossade BIK Karlskoga med 4-0 – i Leif Carlssons första match i båset.

– Jag tror inte att det går att sätta en puck mycket mer i krysset än så, säger C Mores kommentator Gustav Karlsson.

Hösten har varit hård mot Leksand. Det topptippade dalalaget har haft det svårt att prestera i hockeyallsvenskan. Den förra tränaren Markus Åkerblom fick sparken och sedan dess har Leksand letat ny tränare. Inför förra matchen, mot Timrå, låg laget i botten av tabellen. 

Men det ser ut att kunna vända nu. Efter övertidsvinsten mot Timrå presenterade Leif Carlsson som ny tränare för Leksand. 

– Det ska bli intressant och spännande. Det finns en stor förväntan utifrån i klubben och även ifrån mig vad vi kan åstadkomma tillsammans där uppe men vi får ta lite små steg framöver. Det är tufft att göra några stora saker och jag tror inte det är jättestora saker som behöver förändras. Lite mer harmoni och annat sätt att spela som de påbörjat med Jens Nielsen, sa Leif Carlsson då till SportExpressen. 

Mot kross i debuten

I Leif Carlssons första match i båset tog laget en övertygande seger. Första målet sattes snyggt av Alex Friesen i sextonde minuten.

– Jag tror inte att det går att sätta en puck mycket mer i krysset än så, säger C Mores kommentator Gustav Karlsson.

Leksand fortsatte på det inledande spåret. En minut in i andra perioden utökade Mattias Ritola till 2-0 för att tio minuter senare göra 3-0 genom Fredrik Forsberg. 

Leksand hade i den andra perioden bud på mer. Dalalaget fick ett mål bortdömt efter videogranskning. Fredrik Forsberg hade då åkt genom målgården och fällt Karlskogas målvakt Jonathan Frykholm.

I tredje perioden var det dags för lagkaptenen. Jesper Ollas styrde in fyran efter ett skott från Daniel Bertov.