Leksand överkörda efter stora kollapsen

Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

Leksand ledde med 3-1 inför sista perioden.

Då kollapsade de fullständigt.

Björklöven gjorde fem mål i den tredje perioden – och vann med 6-3.

– Frustrerande. Vår insats var inte okej, säger Fredrik Forsberg till klubbens hemsida.

Leksand är storfavoriter att ha hem hockeyallsvenskan.

Efter segern i hemmapremiären mot Södertälje åkte dalalaget till Umeå för bortamatch mot Björklöven.

Och visst såg det lovande ut. Efter två spelade perioder ledde Leksand med 3-1 i T3 Center, efter mål från Johan Porsberger, Fredrik Forsberg och Martin Grönberg.

Detta trots spelövertag från västerbottningarnas sida.

Björklöven gjorde fem mål i sista perioden

Då rasade Leksand ihop – fullständigt.

Björklöven körde över motståndet i den sista perioden och reducerade till 2-3 direkt i den tredje genom David Lindquist. Kvitteringen kom någon minut senare då Alex Hutchings satte 3-3 i powerplay.

Och det skulle bara fortsätta.

Simon Åkerström gjorde 4-3, Fredric Andersson gjorde 5-3 och i slutsekunderna fastställde Alex Hutchings slutresultatet 6-3 i öppen målbur.

Efteråt var det så klart mycket bistra miner i Leksand.

– De sköljde över oss helt i tredje och vann den med 5-0, men var väl egentligen det bättre laget hela matchen. De hade lika gärna kunnat leda med samma siffror efter den första perioden. Det var vi som fick en lite oförtjänt ledning, säger Fredrik Forsberg till Leksands hemsida. 

"Det är en fruktansvärt tuff serie"

Leksand är av många favoriter till att vinna serien.

Men Fredrik Forsberg är noga med att poängtera att det inte finns några enkla matcher i hockeyallsvenskan.

– Så här i efterhand var det tydligt att de ville vinna mer än vad vi ville den här gången. Och varför det var så kan jag verkligen inte svara på. Vi visste ju att de skulle komma ut taggade, det var deras hemmapremiär och Leksand på besök. Vi var beredda på det, men ändå inte. Vi var inte riktigt där i dag, och det är upp till oss själva att lära oss en läxa av det här. Hockeyallsvenskan är en fruktansvärt tuff serie, och nu vill vi verkligen visa att vi kan bättre än så här, säger Forsberg.

Björklövens David Lindquist var desto mer nöjd.

– Det känns fantastiskt. Vi hade bra driv hela matchen, men i sista perioden visade vi att vi verkligen ville vinna det här. Jag tycker att vi var det bättre laget i stort sett hela matchen, faktiskt, säger han till Björklövens hemsida. 

– Vi bjöd på några grejer i dag och det straffade oss hårt. Det är sånt som vi måste lära oss att gnugga bort. Det ska inte få hända där ute på isen. Men sen fick vi in två snabba puckar där i tredje perioden och sen rullade det bara på. Det var väl lite ketchupeffekt, säger han.