Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leksand nollade Västerås när slutspelsserien började

Foto: BILDBYRÅN

Succélaget Västerås på bortais - Leksand inledde hockeyallsvenskan slutspelsserie på tuffast möjliga sätt. 

Och bästa. 

Leksand tog en blytung 3-0-seger och tar kommandot i tabellen direkt. 

Västerås var nykomlingar i hockeyallsvenskan den här säsongen och inte många trodde att de skulle ha något med tabelltoppen att göra. Men Västerås struntade i vad andra tyckte och spelade hockey i stället. 

De gjorde det bra. Västerås visade sig vara väldigt starkt och knep till slut tredjeplatsen i tabellen och kom till slutspelsserien med det bästa utgångsläget. 

I match nummer ett väntade Leksand och då stötte Västerås på patrull direkt. 

 

LÄS MER: Kvalet till SHL – allt du behöver veta. 

Leksand tog en blytung seger

Leksand var betydligt vassare den här kvällen. Västerås var inte särskilt dåligt, men saknade effektiviteten som masarna hade. Mattias Karlsson öppnade målskyttet tidigt i den andra perioden och Jesper Ollas utökade till 2-0 senare i samma period. 

Västerås klarade inte av att överlista Axel Brage i Leksandskassen, utan i stället fastställde Oskar Lang slutresultatet till 3-0 i den tredje perioden. 

– Vi gör det riktigt bra, en skön seger, säger Mattias Karlsson till Hockeypuls. 

Det var rejält med bortasupportrar på plats för att heja fram leksingarna mot Västerås. Men för Karlsson var det inte en faktor till segern. 

Han hörde nämligen inte dem då han var så inne i matchen. 

– Jag märkte inte förrän efter matchen att vi hade så mycket folk på plats, jag får be om ursäkt för alla. Jag var helt chockad efteråt att det var så mycket leksingar på plats, säger han. 

Segern var väldigt tung för Leksand som direkt kliver upp i ledning på fem poäng. Värre är det för Västerås som med sina tre pinnar halkar ner till tredjeplats, bakom Bik Karlskoga som slog Modo med 2-0. 

– Tungt så klart. Det var inte det vi hade väntat oss. Pucken studsar inte riktigt vår väg i dag, säger VIK:s Mikael Frycklund.