Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅNFoto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
 Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNFoto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
 Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Leksand-kritik efter förlusten mot Timrå

Publicerad

TIMRÅ/STOCKHOLM. Leksand föll tungt mot Timrå i den första hockeyallsvenska finalen.

Efter matchen var Leksands Jon Knuts kritisk mot det fyradomarsystem som användes för första gången någonsin i hockeyallsvenskan.

– Jag tycker domarnivån i dag är så där faktiskt, säger Knuts. 

I en svängig och het match var det Timrå som till slut drog det längsta strået. Efter en kontring kunde amerikanen Michael Parks avgöra, drygt sex minuter in i den första förlängningsperioden. 

– Det var en bra start på serien och rolig match att spela, konstaterar Timrås poängkung Jonathan Dahlén.

20-årige Dahlén har öst in poäng under grundserien, och när finalserien mot Leksand inleddes fortsatte han att producera. Supertalangen, som är draftad av Vancouver Canucks, gjorde fyra poäng (3+1). 

Och Dahlén var också Leksandsspelarnas måltavla i början av matchen då gästerna spelade en väldigt fysisk ishockey med mängder av tacklingar och slängar mot Timrås spelare. 

Det kändes som Leksand ville skrämma er i första perioden med fysiskt spel. Hur tyckte du att ni stod emot det?

– Vi gjorde inga efterslängar eller så, så det misslyckades de ju med, haha. De är ett tyngre lag men vi står upp bra. Det är klart jag är nöjd.

Leksands kritik efter förlusten

Matchen i Timrå var historisk i hockeyallsvenska sammanhang. För första gången någonsin användes det fyradomarsystem som är standard i SHL. 

Efter slutsignalen var Leksands Jon Knuts kritisk till rättskiparnas insats.

– Det är klart att det är deras första match som de gör tillsammans men någonstans så tycker jag det var en ojämn nivå helt enkelt.

Vad tycker du om att de inför ett nytt system plötsligt i en het finalserie?

– Det är väl inte så optimalt, men det är väl bättre än en domare ändå när det ställs på sin spets.

– Det var ojämnt och man visste aldrig riktigt deras nivå i kväll, fortsätter han. 

Knuts får medhåll från Timrås tränare, Fredrik Andersson. 

– Men samtidigt måste man ha förståelse för dem då de inte är vana att döma med fyra domare och absolut hade man velat ha en jämnare nivå men det kommer förhoppningsvis redan i nästa match, säger han. 

Matchserien fortsätter nu på söndag då Leksand spelar på hemmaplan - och det är först till tre segrar som gäller där vinnaren sedermera får möta Karlskrona HK i Direktkvalet till SHL.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag