Foto: Anders Bjurö
 Foto: Anders Bjurö

Leksand hakar på i toppen efter krossen

Publicerad

Leksand tog chansen att haka på i toppen av slutspelsserien till SHL.

LIF slog BIK Karlskoga med hela 5-1 och är nu bara en poäng bakom ledarna Mora.

– Jag tror att vi kommer gå långt, säger Johan Porsberger till C More.

Det upplagt för en riktig rysare i toppen av slutspelsserien. Efter att ha tappat den första matchen mot Oskarshamn så såg det jobbigt ut för Leksand. De hade endast två poäng - då att jämföra med Oskarshamns sex.

Men på fredagen gick alla resultat deras väg.

IK Oskarshamn föll borta mot Timrå med 4-3 samtidigt som Mora slog Almtuna med 3-1.

Men framför allt så såg Leksand till att göra jobbet hemma mot BIK Karlskoga. Dalmasarna var hetare från start och tog ledningen blott sex minuter in i den första perioden. Karlskoga var inte tillräckligt på tårna och det såg Leksand till att utnyttja.

"Vi visar hur bra vi är"

När den andra perioden var över så var ställningen 4-0. Karlskoga fick ett tröstmål i den tredje perioden - men det hjälpte föga. Leksand vann med 5-1 och ligger nu trea, en poäng bakom Mora och Oskarshamn som ligger före.

– Det känns bra att studsa tillbaka direkt här hemma. Vi visar hur bra vi är när alla är 100 med, säger Johan Porsberger till C More.

I nästa omgång ställs Leksand mot Timrå samtidigt som Mora och Oskarshamn ställs mot varandra.

– Vi tar match för match och ser var vi hamnar, säger Porsberger.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag