Leksands tränare Leif Carlsson tog time out efter Vita Hästens 4–2. Foto: SKÄRMDUMP C MORE
Leksands tränare Leif Carlsson tog time out efter Vita Hästens 4–2. Foto: SKÄRMDUMP C MORE

Leksand föll efter kollaps

Publicerad

Olle Alsing och Daniel Pietta gav Leksand en drömstart borta mot Vita Hästen.

Då kollapsade topplaget och Vita Hästen kunde göra fyra raka mål och ta hem samtliga tre poäng.

– Det är en sensationell utveckling på den här matchen, säger C Mores kommentator Richard Hermansson.

Det började så bra för dalalaget.

Tyske stjärnförvärvet Daniel Pietta slog till med sitt andra mål sedan ankomsten, assisterad av kedjekamraterna Mattias Ritola och Marcel Müller.

Sedan spädde Olle Alsing på ledningen när han prickade in 2–0 bakom Pontus Sjögren.

Då började raset.

Vita Hästen vände och vann

Genom mål av Jonathan Tholander och Patrick Nilsson var ställningen lika på två inför den tredje akten.

Då klev Kevin Elgestål fram och prickade 3–2, hans sjätte mål för säsongen, bakom Tex Williamsson.

Leksand saknade inte kvitteringschanser, men då kom i stället ett nytt bakslag när Henrik Nyberg satte 4–2 på straff i mitten av den tredje perioden.

– Sensationell utveckling på den här matchen, säger C Mores kommentator Richard Hermansson.

Resultatet innebär att Leksand tappar mark på AIK och Timrå i toppen. AIK har nu två poäng till godo på Leksand med en match mindre spelad.

Det var också Leksands fjärde förlust på de fem senaste matcherna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag