Foto: Ulf Palm / Scanpix
 Foto: Ulf Palm / Scanpix

Leksand får nobben på mångmiljonborgen

Publicerad

Leksand får nej.

Det blir ingen kommunal borgen på 25 miljoner kronor.

– Det är inte försvarbart, säger kommunstyrelsens Anne-Lie Stenberg (M).

På måndag ska kommunstyrelsen i Leksand diskutera ansökan om kommunal borgen till den klassiska ishockeyklubben.

Men redan nu står det klart att det blir ett nej.

Det förklarar Anne-Lie Stenberg, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, i en intervju med Dalarnas Tidningar.

– I alliansen är vi helt överens - 25 miljoner kronor är inte försvarbart, säger Stenberg, som ser stora problem om Leksand skulle gå i konkurs.

Tolv miljoner om året

Då skulle kommunen kunna hamna i en situation då de tvingas ta över arenan och betala driftkostnader på tolv miljoner kronor om året.

Anne-Lie Stenberg har ett annat råd till Leksand:

– Vad jag kan se är en rekonstruktion det bästa - något liknande som AIK har genomgått tidigare.

Ärendet är första punkt på dagordningen inför måndagens möte, skriver Dalarnas Tidningar. Men ett definitivt besked kan ändå komma att dröja.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag