Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More
Foto: Sören Andersson/TtFoto: Sören Andersson/Tt
 Foto: Sören Andersson/Tt

Leksand besegrade Mora i Daladerbyt

Publicerad

Leksand besegrade Mora med 3-0 i det heta daladerbyt i Globen.

Moras tidigare lagkapten Tobias Ericsson inledde målskyttet för Leksand - och bara 47 sekunder senare ökade junioren William Wikman på ytterligare med ett riktigt klassmål.

Efteråt hyllade han Leksands supportrar.

– Det här är helt galet. Moraklacken har inte en chans mot vår klack. Den är tre gånger större, säger Wikman i C Mores sändning.

Daladerbyt i Globen blev mållöst i två perioder innan Leksand plötsligt sprakade till i tredje.

Tobias Ericsson - tidigare lagkapten i just Mora - inledde målskyttet i powerplay efter att Erik Flood visats ut två minuter för interference.

Och bara 47 sekunder senare smällde det igen - när junioren William Wikman stod för ett riktigt klassmål.

Haukeland: Leksandsfansen är fantastiska

Wikman jobbade fram pucken i anfallszon och vände bort två motståndare innan han lyfte upp pucken rätt i krysset.

Mora lyckades aldrig hämta sig efter kallduschen, och i stället kunde Brock Montpetit fastställa slutresultatet med drygt tre minuter kvar att spela.

– Vi vet att vi är starka i tredje perioden och det går vi ut och visar i dag, säger målvakten Henrik Haukeland i C Mores sändning.

Samtidigt hyllar han Leksands supportrar.

– Hur bra som helst. Man kan inte få det bättre än så här. Leksandsfansen är fantastiska, säger målvakten.

Wikman: "Jävligt härligt"

Och Haukeland får medhåll av William Wikman.

– Det här är helt galet. Moraklacken har inte en chans mot vår klack. Den är tre gånger större, säger han i C Mores sändning.

Junioren medger också att det var skönt att hitta nätet framför de tillresta fansen.

– Jävligt härligt att få göra det framför ögonen på dem, säger han.

Moras lagkapten Daniel Hermansson har tidigare spelat i Leksand. Han är också imponerad av publiken.

– Det är världsklass. Så är det ju. Det var nästan fullsatt. Det är inte alla som får spela inför detta. Det var jävligt kul.

Det verkade vara flest leksingar?

– Klart det är flest leksingar, men jag är jätteglad att de som är här har tagit sig hit så det blev den här inramningen på matchen. Det är svårt att höra varandra där ute på grund av trycket. Själva matchen blev inte så rolig för vår del.

Tack vare segern tar sig Leksand nu förbi både Almtuna och Pantern i tabellen, och placerar sig på en sjundeplats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag