Sondre Olden är en av spelarna som lämnar Leksand. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅNSondre Olden är en av spelarna som lämnar Leksand. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Sondre Olden är en av spelarna som lämnar Leksand. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN
Leksand fortsätter att förhandla med Mattias Ritola Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅNLeksand fortsätter att förhandla med Mattias Ritola Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN
Leksand fortsätter att förhandla med Mattias Ritola Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand bekräftar – trion lämnar klubben

Publicerad

Leksand fortsätter att rensa i truppen inför Hockeyallsvenskan.

I dag står det klart att tre nya spelare lämnar klubben - samtidigt som man för fortsatta diskussioner med nyckelspelarna Jesper Ollas och Mattias Ritola.

Leksand fortsätter att vara aktiva och se över sin trupp till den Hockeyallsvenska återkomsten.

Sedan tidigare har man vinkat adjö till fem av truppens nyckelspelare från den gångna säsongen, och i dag står det klart att ytterligare tre spelare ansluter sig till den kvintetten.

Sondre Olden, Alexander Ytterell och Markus Lauridsen är trion som det nu står klart att de lämnar - något klubben i dag bekräftade via en livesänd presskonferens.

Kvintetten som sedan tidigare lämnat Leksand är Eric Castonguay, Ben Youds, Joe Piskula, Janos Hari samt Atte Engren.

Mattias Ritola och Jesper Ollas fortfarande på Leksands tapet

Två av Leksands största värvningar inför och under den gångna säsongen i SHL var dalmasarna Jesper Ollas och Mattias Ritola - en duo som fortfarande håller hög SHL-klass och som varit på tapeten om huruvida de följer eller inte följer med Leksand ned i Hockeyallsvenskan.

Duon har ännu inte valt att lämna Leksand utan för fortfarande samtal med klubben om att eventuellt stanna kvar trots degraderingen, och enligt klubbens livesändning i dag är chanserna goda att de båda stannar kvar.

Tolv spelare i truppen just nu

Leksands trupp innehåller just nu en målvakt, fem backar och sex forwards. Sedan tidigare har man valt att satsa vidare på tio spelare från föreningens lag den gångna vintern, och utifrån har man hämtat in Skellefteå AIK:s dubbla mästarback Fredrik Lindgren samt Timrå IK:s back Mattias Nilsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag