Leksand agerar nu – sparkar två personer

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESSICA STRÖM / PIC-AGENCY / 15436 PIC-AGENCY SWEDEN AB

Leksand skakas av en härva där material misstänks ha stulits från föreningen.

Nu sparkas två personer, meddelar föreningen.

– Det som har hänt är väldigt tragiskt, säger klubbdirektören Christer Plars i ett pressmeddelande.

Härvan ska ha pågått från senhösten förra året fram till i våras. Två personer inom Leksand pekas ut för att ha tagit egendom som tillhör klubben och sedan lagt ut dem till försäljning på köp- och säljsidor på internet. Detta utan klubbens vetskap. 

En person är polisanmäld och misstänkt för stöld och häleri. Vid en husrannsakan hos den misstänkta personen hittade man material med ett värde på mellan 50 000 och 60 000 kronor, enligt Hockeypuls.

I samband med polisens förundersökningar trädde den andra medarbetaren fram och erkände att utrustning tillhörande Leksands IF har sålts för egen vinning, enligt klubbens pressmeddelande. 

Christer Plars: "Det är tragiskt"

"Leksands IF är i dag överens med de två anställda, som ligger bakom att material försvunnit från föreningen, om att avbryta anställningarna. De två berörda lämnar sina arbeten med omedelbar verkan", skriver klubben.

– Det som har hänt är väldigt tragiskt och olyckligt på alla sätt, och är absolut inte i linje med våra värderingar och vår värdegrund. Leksands IF skapar mycket uppmärksamhet och tyvärr har detta påverkat föreningen, fans, partners och medarbetare väldigt negativt, säger Leksands klubbdirektör och vd Christer Plars i ett pressmeddelande.

– I vår vision står det klart och tydligt att vi skall ha en ekonomi i balans. Det som hänt är inte förenligt med våra värderingar och hur vi tillsammans skall vårda klubbens varumärke och ekonomi in i framtiden.

Ordförande Åke Norström säger till Hockeypuls:

– Vi kommer att bokföra varenda liten detalj framöver. Det ska vara öppenhet och transparens från och med nu. Det har funnits en kultur med svinn inom Leksands IF genom åren, och den har vi satt stopp för nu en gång för alla.