Leif Strömberg klar för Hästen

Leif Strömberg.
Foto: NICLAS TILOSIUS / KVP
Foto: RONNY JOHANNESSON / KVP

Leif "Strumpan" Strömberg är tillbaka i svensk hockey.

Strömberg är klar för rollen som "sportsligt ansvarig" i Vita Hästen. 

– Jag känner mig stolt att få vara en del av Vita Hästen, säger Strömberg till klubbens hemsida

En dryg vecka har gått sedan Leif Strömberg fick lämna uppdraget som tränare för norska Stjernen. När Strömberg fick lämna låg klubben näst sist i den norska ligan.

– Det är ingen större dramatik egentligen. Jag hade ett möte med klubben i går, på min egen begäran, och det är inte mot min vilja som jag slutar. Det är resultaten på sista raden som räknas, sa Strömberg i samband med avskedet.

Leif Strömberg till Vita Hästen

Strömberg öppnade för att stanna i Norge - men är alltså redan nu klar för en återkomst till svensk ishockey. Strömberg kliver in som sportsligt ansvarig i hockeyallsvenska Vita Hästen säsongen ut. 

– Vi tror på vårt lag och på våra tränare, vi behöver fylla på med energi och skapa oss bästa möjliga förutsättningar för en bra avslutning av säsongen säger Vita Hästens ordförande Yvonne Anglesjö.

Leif Strömberg:

– Jag är en hockeymänniska som brinner för ishockeyn och dess gruppdynamik/ ledarskap. Att alla i klubben agerar som ett stort team, tillsammans med varandra, supportrar och sponsorer. Känner mig stolt att få vara en del av Vita Hästen.