Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Legendarens tips inför ödesmatchen

Christer Abris. Foto: MICHAEL BENGTS
Leksand har kniven på strupen. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

I kväll spelar Leksand med kniven mot strupen för en plats i kvalet till SHL.

Efter två raka förluster är goda råd dyra.

Och just råd är vad man nu får från Leksandslegendaren Christer Abris.

– Vi borde göra det enklare. När vi gör allt enkelt så är vi riktigt bra, säger han.

Christer Abris är hedrad i taket i Tegera arena där han har sin fana hissad till taket efter sina tre SM-guld med klubben. 

För drygt två månader sedan hamnade legendaren på sjukhus efter att han börjat må dåligt under en fisketur - men i dag mår han bra och vill inte prata mer om det.  

– Jag har sett de flesta matcherna på plats. Det är inga problem alls, säger han.

I kväll finns han dock inte på plats i den viktiga bortamatchen mot Timrå IK som leder matchserien med 2-0 och har chansen att slå in matchbollen mot Leksand vid vinst.

Hittills har Timrå varit numret större - men Abris vet vad som krävs för att vända den trenden och vad som varit problemet:

– Lite svårt att göra mål det har vi haft hela året. Vi borde göra det enklare. När vi gör allt enkelt så är vi riktigt bra, säger han och fortsätter med dagens snackis om att Leksand eventuellt skulle tjäna på att lägga sig och i stället få chansen att möta Mora:

– Nej, nej, nej. Det är sport vi pratar om, eller hur? Men det kan ju bli så ändå. Förutsättningarna vet vi alla av. Det börjar redan i kväll och så får de ta det därifrån.

Förslaget till SHL: "20 lag"

Vidare fortsätter Abris samtalet med att själv bryta in mitt under en fråga och komma med ett förslag han visar stort intresse för:

– Förresten, vet du vad jag tycker?! Gör 18-20 lag i SHL, sen gör du norra och södra och bryter ut lite matcher där. Det måste bli lite lugn och ro, du får absolut inte stänga, säger han och fortsätter: 

– Inga problem. Jag tycker det, det finns många bra lag i Hockeyallsvenskan och med geografin är det inga problem då alla lag redan flyger så ofta och så. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!