Christer Abris. Foto: MICHAEL BENGTSChrister Abris. Foto: MICHAEL BENGTS
Christer Abris. Foto: MICHAEL BENGTS
Leksand har kniven på strupen. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅNLeksand har kniven på strupen. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Leksand har kniven på strupen. Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Legendarens tips inför ödesmatchen

Publicerad

I kväll spelar Leksand med kniven mot strupen för en plats i kvalet till SHL.

Efter två raka förluster är goda råd dyra.

Och just råd är vad man nu får från Leksandslegendaren Christer Abris.

– Vi borde göra det enklare. När vi gör allt enkelt så är vi riktigt bra, säger han.

Christer Abris är hedrad i taket i Tegera arena där han har sin fana hissad till taket efter sina tre SM-guld med klubben. 

För drygt två månader sedan hamnade legendaren på sjukhus efter att han börjat må dåligt under en fisketur - men i dag mår han bra och vill inte prata mer om det.  

– Jag har sett de flesta matcherna på plats. Det är inga problem alls, säger han.

I kväll finns han dock inte på plats i den viktiga bortamatchen mot Timrå IK som leder matchserien med 2-0 och har chansen att slå in matchbollen mot Leksand vid vinst.

Hittills har Timrå varit numret större - men Abris vet vad som krävs för att vända den trenden och vad som varit problemet:

– Lite svårt att göra mål det har vi haft hela året. Vi borde göra det enklare. När vi gör allt enkelt så är vi riktigt bra, säger han och fortsätter med dagens snackis om att Leksand eventuellt skulle tjäna på att lägga sig och i stället få chansen att möta Mora:

– Nej, nej, nej. Det är sport vi pratar om, eller hur? Men det kan ju bli så ändå. Förutsättningarna vet vi alla av. Det börjar redan i kväll och så får de ta det därifrån.

Förslaget till SHL: "20 lag"

Vidare fortsätter Abris samtalet med att själv bryta in mitt under en fråga och komma med ett förslag han visar stort intresse för:

– Förresten, vet du vad jag tycker?! Gör 18-20 lag i SHL, sen gör du norra och södra och bryter ut lite matcher där. Det måste bli lite lugn och ro, du får absolut inte stänga, säger han och fortsätter: 

– Inga problem. Jag tycker det, det finns många bra lag i Hockeyallsvenskan och med geografin är det inga problem då alla lag redan flyger så ofta och så. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag