Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Legendaren tillbaka – åkte på jätteskräll

Martin Thörnberg.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Martin Thörnberg var tillbaka.

Då bröts HV71:s elva matcher långa segersvit borta mot Kristianstad.

Hemmalaget vann med 2-1.

Klubblegendaren Martin Thörnberg har lånats in och HV71 kom till fredagskvällens bortamatch mot Kristianstad med elva raka segrar i ryggen.

Förra gången HV71 och Kristianstad möttes var det ytterst nära en stor skräll. Men HV71 gjorde två mål de sista 55 sekunderna, fick oavgjort efter full tid och avgjorde matchen på straffar.

Under fredagskvällen möttes hockeyallsvenskans överlägsna serieledare och hockeyallsvenskans stora överraskningslag igen, den här gången i Kristianstad.

Kristianstad skrällde mot HV71

Det blev en fin start på matchen för Kristianstad när Kevin Wennström gav laget ledningen efter drygt fem minuter. Men Tyler Vesel kom fri och satte 1-1 tre minuter senare.

Kristianstad tog tillbaka sin ledning i den andra perioden när Theodor Pistek var het framför kassen och laget höll sedan i sin ledning resten av matchen.

HV71 forcerade i slutet men lyckades inte få in någon kvittering. Därmed stannade segersviten på elva matcher för HV71. Laget kan dock trösta sig med att man leder hockeyallsvenskan med 48 poäng efter 19 matcher.

Svensson: ”Vi är bättre” 

Kristianstad är på femte plats med 34 poäng.

– Det är otroligt skönt att bryta deras trend med elva raka, säger Kristianstads lagkapten Dennis Svensson i C More.

– Vi gör en bra match där uppe och var nära att slå dem där. Vi har spelat bra och jag tycker vi är bättre än de är i dag.

Resultat i hockeyallsvenskan

Troja/Ljungby-Västervik 3-1

Kristianstad-HV71 2-1

Almtuna-Modo 3-4

Vita Hästen-Tingsryd 4-2

Västerås-AIK startade 20.30

Johan Garpenlöv listar tre favoriter