Ledin kan flytta hem: "De har visat intresse"

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

LULEÅ. Han har spenderat de två senaste säsongerna utomlands – samtidigt som familjen varit kvar i Sverige.

Därför avvaktar Per Ledin, 39, i jakten på en ny klubb.

– Familjen är det viktiga, man vill inte riskera en skilsmässa och då är det inte så mycket att göra, säger Ledin som dock bekräftar ett intresse från hockeyallsvenska Björklöven.

Hockeysäsongen är i full gång, men Per Ledin står ännu utan kontrakt. 

– Jag tränar och ligger i och har valt att fokusera nu de första månaderna på familjen. Det är egentligen inget konstigt med det. Jag har åkt i början på augusti två år i rad och de har varit kvar i Sverige. Familjen är det viktiga, man vill inte riskera en skilsmässa och då är det inte så mycket att göra.

– Jag vet vilket jobb som behövs göras dagligen för att kunna prestera på topp när det väl är dags. Det är en inställningsfråga och det har jag inget problem med. 

Det kanske går att hitta en lösning för att kombinera hockeyn med familjelivet?

– Ja, precis. Man kollar mycket hockey både i Sverige och utanför Sverige, det är klart man känner ett ruskigt sug. Man är sugen. Jag har inte stängt några dörrar alls. Jag ligger på och tränar och sen får vi se vad som känns bäst. 

Björklöven visar intresse för Per Ledin

Per Ledin inledde sin elitkarriär i Björklöven och spelade men klubben i SHL 1998/99.

Nu kan SportExpressen avslöja att det förs en dialog om en comeback i klubben för Ledin – som bekräftar den hockeyallsvenska klubbens intresse. 

– De har visat intresse, men det har inte varit några direkta kontraktsförhandlingar, säger Ledin och fortsätter:

– I vår bransch spelar det ingen roll hur mycket rykten och intressen det finns. Det är först när det finns ett kontrakt på bordet som man kan väga för och emot. 

Umeå låter ju dock som en ganska bra lösning, med tanke på den geografiska närheten till familjen?

– Som jag sa, den dagen jag har ett kontrakt på bordet kan jag ta ställning till det. Så länge jag inte har det är fokus på att ta en dag i taget och på familjen. 

SportExpressen har sökt Björklövens general manager Joakim Fagervall för en kommentar.