Foto: Bobby Navasca
 Foto: Bobby Navasca

Landeskog klar för spel i Djurgården

Publicerad

Han är den yngste lagkaptenen i NHL någonsin – nu kommer Gabriel Landeskog hem till Sverige och allsvenskan.

SportExpressen.se kan avslöja att den 19-årige NHL-stjärnan är helt klar för spel i Djurgården.

– Ja, det är klart att "Gabbe" kommer hem och ska spela för Djurgården, säger agenten Peter Wallén.

I kväll spelar San Jose-backen Douglas Murray sin första match för Djurgården under lockouten. En tung värvning av klubben som tydligt satsar för att snabbt ta sig tillbaka till elitserien.

Nu förstärks spelartruppen ytterligare – och det är en av säsongens tyngsta värvningar hittills i svensk ishockey.

SportExpressen.se kan avslöja att den nyblivne lagkaptenen i Colorado Avalanche, Gabriel Landeskog, är klar för spel i Djurgården.

Skrivit på

Den 19-årige NHL-stjärnan har skrivit på för klubben och enligt uppgifter kommer övergången att presenteras inom den närmaste tiden.

Landeskog fick i somras både utmärkelsen som årets rookie i NHL och äran att ta över kaptensbindeln i Avalanche något som bidragit till att svenskens stjärnstatus ökat ytterligare.

Under fjolårets debutsäsong i NHL gjorde han 52 poäng (22+30) på 82 matcher och nu blir Landeskog en tung pjäs för allsvenska Djurgården.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag