Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade Rögle – nu klar för nykomlingen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han lämnade Rögle bara timmar innan SHL-premiären.

Nu är Raphaël Lavoie klar för spel i Hockeyallsvenskan med Väsby.

– Det känns jättekul att vi får vara en del i en så stor talangs karriär och vidare utveckling, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström.

I somras blev den kanadesiske talangen Raphaël Lavoie klar för Rögle. Den 19-årige forwarden tillhör Edmonton Oilers i NHL och var med och vann JVM-guld i vintras, men hann aldrig göra SHL-debut med Ängelholmsklubben.

Samma dag som seriepremiären mot Linköping kunde SportExpressen avslöja att Lavoie lämnar Rögle. Under tisdagen presenterades forwarden av en ny svensk klubb – hockeyallsvenska nykomlingen Väsby.  

Avtalet sträcker sig över hela säsongen.

– Raphael är en stor, stark högerfattad forward som besitter ett riktigt bra skott och är rak i sitt spel. Det känns jättekul att vi får vara en del i en så stor talangs karriär och vidare utveckling, säger klubbens sportchef Tom Tärnström till klubbens hemsida.