Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lagkaptenens beslut – avslutar nu sin karriär

Byron Ritchie avslutar karriären.
Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN
Byron Ritchie avslutar karriären.
Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN

Modo Hockey tappar sin lagkapten Byron Ritchie. Den snart 40-årige kanadensaren lägger av, och en lång karriär har kommit till sitt slut.

– Jag ska fokusera på att vara pappa nu, säger han till Mittmedia. 

Det blev en tråkig säsong i Hockeyallsvenskan för Modo Hockey som den gångna säsongen gjorde sitt första år utanför landets högsta ishockeyliga på 31 år.

Med bara ett par omgångar kvar av grundserien kunde Modo säkra sitt kontrakt till nästa år. Laget var länge inblandat i striden kring bottenstrecket - en gigantisk misskalkyl för laget som satsade på att ta sig tillbaka till SHL direkt.

Nu kommer nästa slag för klubben. Lagkaptenen och den stora pådrivaren Byron Ritchie lägger av efter en karriär som började för 25 år sedan.

– Jag vet inte om jag förstått det än om jag ska vara ärlig. Det är en konstig känsla, som jag aldrig haft, säger han till Mittmedia.

Hjärnskakningen påverkar beslutet

Den största anledningen till att Byron Ritchie lägger av är den hjärnskakning som han ådrog sig i januari tidigare i år.

– Det har påverkat. Inte den förra säsongen, med hälsenan, utan det handlar först och främst om hjärnskakningen jag hade nu i slutet av säsongen. Jag har haft hjärnskakningar förut och mått bra efter några dagar, men den här har inte släppt än. Det är inte 100 procent än.

Drygt tre månader efter smällen lider Byron fortfarande av sviterna från hjärnskakningen.

– Jag har inte kunnat träna alls. Jag har varit på promenad med hundarna bara. På eftermiddagarna och kvällarna får jag ofta ont i huvudet och blir trött, säger Ritchie och fortsätter:

– Hjärnskakningen påverkade mig otroligt mycket första månaden. Jag sov egentligen hela tiden, men nu kan jag leva normalt. Förutom att jag inte kan träna då.

Nu kommer familjen att komma i första hand.

– Jag ska fokusera på att vara pappa nu. Jag vill vara delaktig i barnens idrottsutövande. Det känns bra att jag kan fokusera på familjen nu,