Byron Ritchie avslutar karriären. Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅNByron Ritchie avslutar karriären. Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN
Byron Ritchie avslutar karriären. Foto: Robbin Norgren / BILDBYRÅN
Byron Ritchie avslutar karriären. Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSENByron Ritchie avslutar karriären. Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN
Byron Ritchie avslutar karriären. Foto: Michael Berggren / MICHAEL BERGGREN EXPRESSEN

Lagkaptenens beslut – avslutar nu sin karriär

Publicerad

Modo Hockey tappar sin lagkapten Byron Ritchie. Den snart 40-årige kanadensaren lägger av, och en lång karriär har kommit till sitt slut.

– Jag ska fokusera på att vara pappa nu, säger han till Mittmedia.

Det blev en tråkig säsong i Hockeyallsvenskan för Modo Hockey som den gångna säsongen gjorde sitt första år utanför landets högsta ishockeyliga på 31 år.

Med bara ett par omgångar kvar av grundserien kunde Modo säkra sitt kontrakt till nästa år. Laget var länge inblandat i striden kring bottenstrecket - en gigantisk misskalkyl för laget som satsade på att ta sig tillbaka till SHL direkt.

Nu kommer nästa slag för klubben. Lagkaptenen och den stora pådrivaren Byron Ritchie lägger av efter en karriär som började för 25 år sedan.

– Jag vet inte om jag förstått det än om jag ska vara ärlig. Det är en konstig känsla, som jag aldrig haft, säger han till Mittmedia.

Hjärnskakningen påverkar beslutet

Den största anledningen till att Byron Ritchie lägger av är den hjärnskakning som han ådrog sig i januari tidigare i år.

– Det har påverkat. Inte den förra säsongen, med hälsenan, utan det handlar först och främst om hjärnskakningen jag hade nu i slutet av säsongen. Jag har haft hjärnskakningar förut och mått bra efter några dagar, men den här har inte släppt än. Det är inte 100 procent än.

Drygt tre månader efter smällen lider Byron fortfarande av sviterna från hjärnskakningen.

– Jag har inte kunnat träna alls. Jag har varit på promenad med hundarna bara. På eftermiddagarna och kvällarna får jag ofta ont i huvudet och blir trött, säger Ritchie och fortsätter:

– Hjärnskakningen påverkade mig otroligt mycket första månaden. Jag sov egentligen hela tiden, men nu kan jag leva normalt. Förutom att jag inte kan träna då.

Nu kommer familjen att komma i första hand.

– Jag ska fokusera på att vara pappa nu. Jag vill vara delaktig i barnens idrottsutövande. Det känns bra att jag kan fokusera på familjen nu,

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag