Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritiken: ”Vi gör två riktiga pissperioder”

Leksands Filip Johansson och Moras Niki Petti Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

MORA. Mora reducerade matchserien genom 5–2 hemma mot Leksand. 

Efteråt var Leksandsbacken Filip Johansson kritisk till sitt eget lag.

– Vi gör två riktiga pissperioder, säger han besviket.

I början av andra perioden gick Mora från 0–0 till 4–0 på fem minuter och 49 sekunder.

– Det började redan i första perioden. Vi var inte med och de skapade flera lägen som de kunde ha satt dit. När vi väl släpper till det första målet så blir det rena rama ketchupeffekten. Det är från start vi inte riktigt är med, säger Filip Johansson.

Ändå var det väntat att Mora skulle komma ut med fart och energi.

– Det är klart vi var medvetna om det, vi hade både pratat om det och känt i första matchen hur bra de kan vara på hemmaplan. Det är slarvigt av oss, vi var inte riktigt där i dag helt enkelt.

Filip Johansson var inne på tre av de fyra målen.

– Både jag och hela laget måste täppa till och spela väldigt mycket bättre, säger han.

 

”Mentalt skönt att få hål på honom”

I tredje perioden jämnades spelet ut något och Leksand fick till slut hål på Christian Engstrand i Morakassen, det andra målet gjordes av just Filip Johansson.

– Det kan vara mentalt skönt för oss att veta att vi kan få hål på honom. Egentligen spelar inte mitt mål någon roll när det kommer i slutet. Visst, vi kunde plocka målvakten men det blev aldrig riktigt farligt ändå.

Trots bottennappet ser Filip Johansson fram emot matchen på onsdag kväll.

– Förluster kommer, oavsett om man vill eller inte. Vi hade tolv raka segrar innan och det är starkt, speciellt den här tiden på året med heta matcher hela tiden. Vi kan inte sjunka för att vi gör en riktigt dålig match, för vi vet att vi kan bättre, säger han.

Vad behöver ni göra bättre?

– Det handlar om att hitta tillbaka. Vi kan inte åka runt och fokusera på vad de hittar på. Vi vet att de kommer hårt och att de har många skickliga spelare, men det var vi som inte alls spelade som vi ska. Vi spelade fast oss mycket och behöver vara snabbare i tanken.

– Vi har fortfarande ledningen i matchserien och en vinst är en vinst, en förlust är en förlust. Hur det ser ut spelar egentligen ingen roll, även om det såg riktigt illa ut i dag. På onsdag är det en ny match och då ska vi vara redo, lovar Filip Johansson.