Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken: ”Det är ett beteende ingen gillar”

Fredric Andersson efter segern: "Har spelat bättre hockey"
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Två förväntade giganter mot varandra i premiären, då fick Björklöven med sig tre poäng hem till Umeå. 

Efteråt var Christopher Liljewall besviken över förlusten – och kritisk mot en specifik spelare i motståndarlaget.

– Det är ett beteende ingen gillar, inte ens Björklöven själva vill nog stå för det, säger Timråcentern.

Hockeyallsvensk premiär. Timrå mot Björklöven i första omgången. 

Ett möte som det bubblade kring eftersom bägge lagen förväntas tillhöra toppen av serien när allt summeras i mars. 

Och i långa stunder var det en jämn tillställning, men när slutsignalen ljöd i NHC Arena stod Björklöven som segrare, efter 1-4.

– Surt, så klart. Det var en jämn match rakt igenom. De är effektiva och tar tillvara på sina chanser. Självklart hade jag önskat att vi tagit tre poäng i kväll för prestationen är bra ändå, men det handlar om att göra mål och det gör vi inte i kväll, säger en besviken Christopher Liljewall. 

Timrå och Björklöven möttes två gånger under försäsongen, där den senaste matchen urartade efter slutsignal med ett jättebråk. 

Känslorna svallade inte på samma sätt i premiären.

– I den träningsmatchen var det mycket känslor, men i dag är det två lag som vill fokusera på ishockeyn. Lite känslor var det ändå, men inte som man kanske hade trott, säger Liljewall. 

”Han gör det varje gång, det är inget nytt”

Det fanns däremot en situation som upprörde Timrålägret. 

I slutet av den andra perioden visades Erik Walli Walterholm ut två minuter för hakning när Björklöven-spelaren Alex Hutchings revs ner. 

När reprisbilderna vevades på jumbotronen i arenan visade hemmalaget sin frustration och flera spelare, däribland Christopher Liljewall, var framme hos domarkvartetten för att ifrågasätta beslutet. 

Enligt Liljewall filmade Hutchings till sig ett numerärt överläge.

– Han gör det varje gång, det är inget nytt. Klubban ska inte vara där men då borde man ta båda två. Det är ett beteende ingen gillar, inte ens Björklöven själva vill nog stå för det. Väldigt onödigt att slänga sig på det sättet. 

Ni har mött varandra flera säsonger i rad nu. Han verkar vara en spelare som rör upp känslor oavsett vilket lag han spelar mot?

– Så är det. Sedan ska inte vi lägga fokus på honom, utan tänka på det vi kan påverka men i stridens hetta blir man irriterad när man åker på en utvisning för att någon slänger sig. Så är det, nästa gång kanske vi får ett powerplay. 

Hyllar domarna: ”Konsekvent”

Liljewall vill poängtera att han inte hade några övriga synpunkter på domarinsatsen. 

Tvärtom. 

– Nivån var betydligt bättre nu än under försäsongen. Konsekvent åt bägge hållen och en bra domarinsats, vi ska inte klaga. Vi fokuserar i slutändan på vår prestation, och den är bra, men tyvärr får vi inte med oss några poäng.