Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritik mot förbundet: "Det är beklagligt"

Sonny Lundwall.
Foto: Tommy Pedersen

Det svenska hockeyförbundet gick på tisdagen ut med ett pressmeddelande där de fastslog att kvalspelet till SHL inte får byta namn till "Meca hockey race".

Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall är kritisk mot förbundets agerande.

– Jag tycker det är beklagligt att meddelandet kan uppfattas på ett sätt som att förbundet inte tycker det att är bra att det tillförs friska pengar till svensk hockey, säger han.

På måndagen höll hockeyallsvenskan presskonferens där de presenterade ett nytt samlingsnamn på kvalspelet till SHL, nämligen "Meca hockey race".

Men redan på tisdagen så gick det svenska hockeyförbundet ut med ett pressmeddelande där de skrev:

"HockeyAllsvenskan kan inte och har inte sålt namnrättigheten till dessa kvalspel. Det HA gjort är att sälja ett sponsorpaket med associationsrätt till Hockeyallsvenskan och dess klubbar kopplat till kvalmatcherna.".

"Väldigt konstig signal"

Hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall förklarar att de aldrig har sålt några namnrättigheter.

– Vi har inte gjort några officiella namnbyten utan det handlar om en associationsrätt, säger han.

Tommy Boustedt
Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Men han tycker att förbundets pressmeddelande är problematiskt.

– Det är inget fel i det som står i pressmeddelandet, men däremot så skickar det en väldigt konstig signal tycker jag. Att förbundet inte tycker att det jättebra att det har, oavsett nivå, tillförts pengar till svensk hockey.

– Det hade sett roligare och trevligare ut om förbundet hade gratulerat hockeyallsvenskan till att vi har infört lite nya, friska pengar till svensk hockey. Men så uppfattade det tydligen inte. Men det får stå för dem.

"Tycker som han tycker"

Förbundet generalsekreterare Tommy Boustedt avböjer att bemöta kritiken.

– Vi följer de tävlings- och seriebestämmelser som finns och de gäller tills något annat har beslutats. Jag kan förstå att han tycker som han tycker, men jag har ingen lust att kommentera det mer än att jag förstår vad han menar. Det här är regelverket och det ska vi följa, säger han.