Kristianstad tog ny seger – nära att skicka ur Väsby

Foto: C More
Foto: C More

Kristianstad har matchboll. 

KIK besegrade Väsby med 3-1 och leder matchserien med 2-0. 

Nu kan de säkra det hockeyallsvenska kontraktet redan på lördag. 

Inför den här säsongen har hockeyallsvenskan ett nytt seriesystem. Det innebar ett playout-spel mellan de två sista lagen i tabellen. I det här fallet gäller det alltså Kristianstad och Väsby. Lagen möts i en matchserie bäst av fem där vinnaren får fortsätta spela i hockeyallsvenskan, och där förloraren får istället skifta fokus till hockeyettan. 

Under tisdagen tog KIK första matchen när de vann med 3-2 efter jättedrama. Därför var det en måstematch för Väsby, som saknade skyttekungen Raphaël Lavoie som är avstängd och som är tillgänglig för spel först på lördag. 

Kniven mot strupen för Väsby

Men det började allt annat än bra. 

För drygt halvvägs in i den första perioden gav Johan Lundgren bortalaget ledningen. Kristianstad öste sedan på och tog en 2-0-ledning när Alexander Molldén skrev in sig i målprotokollet i mittperioden. Fredrik Hansson satte sedan 3-0 i en match som slutade 3-1 efter en sen reducering av hemmalaget. 

– Vi är inte färdiga. Vi kontrollerar matchen och ser fräscha ut. Även om det var andra matchen på två dagar, säger tränaren Mikael Gath i C More. 

I och med segern tar Kristianstad ett stort steg närmare ett nytt kontrakt i hockeyallsvenskan. För Väsby ser det mörkt ut, och nu väntar dubbla bortamatcher där de måste vinna samtliga.