Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kravet: Se över hela förbundets styrelse

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

HockeyAllsvenskan fick ta del av beslutet från svenska ishockeyförbundet under söndagen, utan att man fick säga sin egen synpunkt.

Nu går ligan ut med hård kritik mot svenska ishockeyförbundet, och kräver att man ser över hur förbundets styrelse är sammansatt och att ”Styrelserepresentationen i Svenska Ishockeyförbundet omedelbart måste ses över.”

I en rad olika punkter så skriver Hockeyallsvenskan i ett öppet brev att man är klart missnöjda med beslutet som fattades, men poängterar att det sker med fullförståelse.

”HockeyAllsvenskan har full förståelse att COVID-19 och smittspridningen skapar en omöjlig situation för alla inblandade parter i hockeysverige just nu.”, skriver man.

Men sedan är det med stark kritik.

Bland annat kräver man att styrelserepresentationen i förbundets styrelse bör ses över.

I den styrelsen finns det för närvarande endast representanter för SHL-klubbarna och ingen från HockeyAllsvenskan.

”Händelseutvecklingen och beslutsföljden under de senaste dagarna visar tydligare än någonsin att styrelserepresentationen i Svenska Ishockeyförbundet omedelbart måste ses över.”

Samtidigt menar ligan på att man inte fått tillräckligt med tid eller förutsättningar när det gäller konsekvenserna såväl sportsligt som ekonomiskt.

”HockeyAllsvenskan anser att Svenska Ishockeyförbundet inte givit oss tillräckligt med tid eller förutsättningar att bottna de sportsliga och ekonomiska konsekvenserna.”, skriver man.

Vill se över licenskraven

Eftersom läget kommer innebära att flera klubbar kommer göra sämre ekonomiska resultat än förväntat så önskar nu ligan att man ser över licenskrave.

”Som en konsekvens av Svenska Ishockeyförbundets beslut, samt att SHL som enda ligaorganisation på herrsidan finns representerade i förbundsstyrelsen, önskar HockeyAllsvenskan i absolut närtid få ett möte med både Svenska ishockeyförbundet och SHL för att diskutera hur man utifrån befintlig situation kan skapa/återställa en sportslig och ekonomisk rättvisa.” skriver man och fortsätter:

”Som en konsekvens av Svenska Ishockeyförbundets beslut föreligger inte längre förutsättningar för ligans klubbar att uppfylla kraven i det nuvarande licensreglementet. HockeyAllsvenskan önskar därför att ingen del avseende ekonomiska krav skall tillämpas nästkommande säsong.”

”Min värsta stund i min hockeykarriär”

Kort efter att Hockeyallsvenskan gått ut med sin kritik kom också Björklöven att i en livesändning på klubbens Facebook-sida att fortsätta i samma ämne - och seriesegrande Björklöven är tydliga med att de inte kommer ge upp kampen.

– Vi kommer utreda förutsättningarna för att gentemot andra intressenter se hur vi kan kämpa vidare för att nå SHL. Hur det kommer se ut, hur det kommer gå till, kan vi i dag inte svara på, säger vd Anders Blomberg och fortsätter:

– Vi har en skyldighet mot alla fans och intressenter att ta den här frågan vidare. Björklöven är ett lag som ska upp till SHL och jag vet att vi kommer göra det.

Sportchefen Per Kenttä berättade om det tunga dygnet efter beskedet kom i går.

– Det var min värsta stund i min hockeykarriär att behöva meddela spelarna det i går på ett möte, säger han och fortsätter med hur spelarna reagerade på beslutet:

– Självklart var de ledsna, besvikna och arga. Man ska komma ihåg att vi kommer från en säsong där vi slagit poängrekord och vunnit i stort sett allt vi ställt upp i ändå står vi här nu som hockeysveriges största förlorare.