Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kommer absolut aldrig prata med honom igen”

Dagens toppnyheter – sport
Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: JAN DÜSING

Mathias Månsson, 37, valde att lämna Södertälje SK under våren 2012. 

Beslutet togs efter ett stort bråk med klubbens tränare Johan Strömwall. 

– Jag kommer absolut aldrig prata med honom igen, säger Månsson till Hockeypuls

Forwarden Mathias Månsson, som nu har avslutat karriären, kom till Södertälje SK under säsongen 2010-11 och valde att följa med klubben ner i hockeyallsvenskan. Laget fick då en ny tränare i form av Johan Strömwall. Det var en tränare som Månsson inte kom särskilt bra överens med. 

För Hockeypuls berättar Månsson att Strömwall inte tog hänsyn till en diskbråckskada.

Rasar mot tränaren

Efter säsongen sa Månsson hej då till Södertäljeklubben – och riktar nu stark kritik mot den dåvarande SSK-tränaren, som enligt Månsson var anledningen till att han lämnade klubben. 

– Jag var skadad hela året och han hade noll förståelse för det. Efter säsongen ville han köra is en måndag, men jag tyckte det var bättre att jag vilade. Då bröts det helt mellan oss.

Månsson berättar att både Strömwall och klubben var medveten om att han hade problem med ryggen. 

Avslutade i Budapest

– Klubben visste. Om han visste, vi pratade inte så mycket... Jag kommer absolut aldrig prata med honom igen. Jag tål honom inte, säger Månsson och avslutar med att såga Strömwalls lederstil: 

– Om vi säger så här: Han har inte tränat särskilt mycket lag efter Södertälje. Det säger allt.

När Hockeypuls låter Strömwall bemöta Mathias Månssons kritik håller han inte med. I stället tycker han den är ”orimlig och felaktig”.

– Den enda kommentar jag har till det här är: Jag hoppas det går bra för Mathias, men jag tycker han ska ägna tid åt självrannsakan i sin roll som idrottsman. Det är det enda jag vill säga, säger Strömwall.

Mathias Månsson gjorde sin säsong 2017-18 då han representerade både Stjernen Hockey och MAC Budapest. 

Johan Strömwall avslutade sin sejour i SSK 2014 och gör inför den kommande säsongen tränarcomeback i division 2-klubben SPAIF. 

 

LÄS MER: Skulle ha grillmiddag - NHL-backen krävs på 60 miljoner 

 

LÄS MER: Skrällvärvningen: Meriterad ryss klar för Almtuna