AIK vann klart på Hovet och fixade en avgörande match i Karlskoga.AIK vann klart på Hovet och fixade en avgörande match i Karlskoga.
AIK vann klart på Hovet och fixade en avgörande match i Karlskoga.

Kniven mot strupen – då bjöd AIK på kross

Publicerad

AIK hade kniven mot strupen inför dagens match mot BIK Karlskoga på Hovet.

Men laget pallade för trycket – och tvingade fram en direkt avgörande match på måndag.

Detta sedan man spelat ut BIK Karlskoga stora delar av matchen, och till slut vunnit med 4-1.

– Vi har bevisat under säsongen att vi gillar de här lägena, säger tvåmålsskytten Michael Lindqvist i C More.

Den långa vägen tillbaka till SHL fortsätter för AIK. Sedan man vunnit slutspelsserien knappt framför Västervik är laget nu inne i playoff inför direktkval mot BIK Karlskoga.

I den första matchen lagen emellan vann Karlskoga med 4-1 efter två tidiga mål – men under lördagskvällen var det dags för revansch.

Tog kommandot direkt

De svartklädda kopplade omedelbart grepp om matchen framför storpublik på Hovet, och in i första periodpausen ledde man med 2-0. Nicklas Heinerö satte dit ledningsmålet i numerärt överläge efter bara några få minuter, och senare i samma period gjorde Michael Lindqvist 2-0 – även det i powerplay.

19-5 i skott efter första perioden, och matchbilden fortsatte i samma stil även i den andra perioden. Samma Lindqvist gjorde även 3-0, och inte heller en reducering till 3-1 i början på tredje kunde hjälpa BIK Karlskoga.

4-1 kom med drygt sju minuter kvar av matchen genom Jesper Bratt, och det blev även slutresultatet.

– Vi har bevisat under säsongen att vi gillar de här lägena. Vi trivs med kniven mot strupen. Allt kan ju hända, men när vi får 4-1 så kan man börja pusta ut lite. Vi gör det stabilt över tre perioder tycker jag, säger Michael Lindqvist i C More.

Direkt avgörande match

På måndag kväll avgörs matchserien, då klubbarna möts i Nobelhallen – Karlskogas hemmaplan. Vinnaren där får möta Rögle i en direkt avgörande matchserie om en SHL-plats nästa år. Denna spelas över sju matcher.

– Vi gör en helt okej match i Karlskoga också, där vi bränner mycket lägen. Det gör vi i dag också. Vi ska komma ut med bättre fart och vara med från början på måndag, det var vi inte i förra matchen, säger Lindqvist inför matchen som komma skall.

– Det här publikstödet är bland det bästa som finns. Det var grymt stöd i dag och vi ska göra allt för att få lira här igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag