Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knäckte skrällaget – Timrå klart för final

Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

VÄSTERVIK. Timrå IK tvingades ned till Småland för ännu en bortamatch mot Västervik efter förlusten i söndags. 

Väl där löste favoriterna uppgiften mot allsvenskans skrällag.

Nu väntar final för Timrå.

Förutsättningarna var glasklara inför tisdagens drabbning mellan Västervik och Timrå. Smålänningarna hade knaprat in avståndet i matchserien efter segern i söndags, men det var alltjämt matchboll för Timrå som ledde med 3-2 totalt. 

Det skulle visa sig att Timrå, denna gång, lyckades med något man inte klarade av i söndags, nämligen att avsluta Västerviks säsong och ta sig vidare till Hockeyallsvenskans finalspel.

Timrå skulle komma att ta ledningen i den första perioden genom kaptenen Jonathan Dahlén. Han stod välplacerad framför målvakten Daniel Marmenlind under ett fem mot tre-överläge för Timrå och serverades vackert av Jens Lööke innan han kunde raka in 0-1. 

”Vi är inte hundraprocentiga”

Ett frenetiskt jagande Västervik var nära kvittering ett par tillfällen i den andra perioden, men det var Timrå som hittade nätmaskorna. Även denna gång i powerplay. 

Viktor Lodin sköt ett skott för styrning från höger tekningscirkel och Jacob Olofsson fick träff på pucken precis framför Marmenlind.

0-2 på tavlan, och det skulle Västervik inte orka hämta ikapp. 

– Det blir ryckigt på grund av utvisningarna. Vissa spelar mycket, vissa ingenting. Det blir svårt för oss, tyckte Joakim Hagelin i C More under periodpausen.

Bortalagets Christopher Liljewall, som för kvällen fick spela i första powerplay-formationen, ansåg att det fanns mer att hämta av kvällens Timrå.

– Vi är inte hundraprocentiga i prestationen, men vi är effektiva i powerplay. Skönt att få i gång det.

Timrå klarade av Västerviks försök till anstormning under den tredje perioden och vann till slut med 0-3 efter att Sebastian Hartmann satt spiken i kistan med sitt mål i öppen kasse.

Västerviks säsong är därmed över, för Timrås del väntar nu antingen BIK Karlskoga eller Björklöven i final. Umeålaget leder semifinalen med 3-2 och kan avgöra serien under onsdagen.