Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klubblegendaren återvänder till HV

Foto: STEFAN LANTZ / BILDBYRÅN

Martin Thörnberg återvänder till HV71.

Klubben meddelar under förmiddagen att den tidigare lagkaptenen lånas in till lagets två nästkommande matcher.

Så väl Taylor Matson som Simon Önerud kommer att missa HV71:s två kommande matcher. 

Därför agerar klubben och lånar in klubblegendaren Martin Thörnberg inför dubbelmötet med Kristianstad. 

”HV71 fick Taylor Matson och Simon Önerud skadade i matchen mot Vita Hästen vilket gör att en av klubbens största spelare genom tiderna gör comeback i HV-tröjan. Martin Thörnberg ansluter till laget idag och kommer att spela i dubbelmötet med Kristianstad till att börja med”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

38-årige Thörnberg fostrades själv i Jönköpingsklubben och har spenderat stora delar av sin karriär i klubben. 

Efter A-lagsdebuten under säsongen 2002/2003 har han representerat HV i totalt 14 säsonger, varav flera som både lagkapten och assisterande kapten. Utöver en fyra år lång avstickare till KHL innebär det att Thörnberg representerat klubben i nästan hela sin seniorkarriär.

Över 600 matcher har det blivit sedan tidigare i SHL och SM-slutspelet, samt 387 poäng. Men högst smäller nog de fyra SM-gulden.

Dock lämnade den tidigare VM-guldmedaljören klubben efter säsongen 2019/2020 då han inte fått något förnyat kontrakt. Sedan dess har Thörnberg representerat hockeyettan-klubben HC Dalen från Jönköping. Där har han stått för 55 poäng på 40 matcher under de två senaste säsongerna.

Men nu väntar alltså spel i hockeyallsvenskan med HV 71.

TV: ”Kommunikation är alltid nyckelordet”